Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (μέθοδος "Γιουρούσι" )







"Τζαμπατζήδες".

Αυτός είναι ο χαρακτηρισμούς που προσέδωσε ο Υπ.Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας , σε όσους αρνούνται να πληρώσουν διόδια και εισιτήρια στα ΜΜΜ.

Εγώ ,όμως,έχω έναν άλλο χαρακτηρισμό.
"Μαλάκες".

"Μαλάκες" είναι όσοι ακόμα δέχονται να πληρώνουν τα παραπάνω αντίτιμα. (άνηκα κι εγώ σε αυτούς μέχρι πριν λίγο καιρό)

Θα ρωτήσετε: "Γιατί ρε φίλε; Δηλαδή εσύ είσαι ο μάγκας κι εμείς οι υπόλοιποι οι βλάκες που πληρώνουμε κανονικά; Εμάς, νομίζεις, μας περισσεύουν τα λεφτά; "

"Όχι", θα απαντήσω. Δεν είστε βλάκες. Είστε "μαλάκες" ακριβώς επειδή ΔΕΝ σας περισσεύουν τα λεφτά και ακόμα επιμένετε να καταβάλλετε χαράτσι για ένα αγαθό που θα έπρεπε να είναι ελεύθερο ή -τουλάχιστον- να διατίθεται έναντι πενιχρού αντιτίμου.

Για πείτε μου: σας φαίνεται φυσιολογικό το ότι ,ενώ οι απολαβές του μέσου εργαζόμενου συρρικνώνονται, τα τέλη προς τα ΜΜΜ και τα διόδια αυξάνονται; 

Κι αν δεν έχετε την απαραίτητη οικονομική κρίση για να απαντήσετε στο παραπάνω, πείτε μου:
Σας φαίνεται δίκαιο που, ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται βίαια, τα αντίτιμα των παραπάνω Υπηρεσιών αυξάνονται;

Και, για πείτε μου και κάτι άλλο: Σε ποιον απευθύνονται -κυρίως- τα ΜΜΜ ;Δηλαδή, ποιοι είναι οι συνηθέστεροι επιβάτες;

Μα, φυσικά, η μικρομεσαία τάξη, ο μέσος εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο φοιτητής και ο έφηβος.
Αυτοί χρησιμοποιούν κατά κόρον τα ΜΜΜ.

Θεωρείτε ,επομένως, πως είναι κοινωνικά δίκαιο ,αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τα οικονομικά μέτρα της υπο-Κυβέρνησης ,να καλούνται να σηκώσουν στους ώμους τους τη χρόνια κακοδιαχείριση ,τα "βολέματα" σε ημετέρους, τους διορισμούς εν είδει ρουσφετιού ,τις μεγαλοαπάτες στις αναθέσεις έργων και τα δισεκατομμύρια που μπήκαν σε τσέπες κρατικοδίαιτων  μεγαλοκαρχαριών που έκαναν τις παραγγελίες εξοπλισμού;

Ε, αν θεωρείτε πως όντως είναι δίκαιο, τότε συνεχίστε να πληρώνετε κανονικά.
Προφανώς το 40% στην αύξηση των εισιτηρίων αντικατοπτρίζει πλήρως το ποσοστό εγκεφαλικού ιστού που έχει καταλάβει η κοινωνική αναλγησία και η αποχαύνωση από τα ΜΜΕ.

Επίσης, μπορεί όλοι εσείς που πληρώνετε να ανήκετε σε μια μυστική κοινωνική ομάδα ,που μπορεί να φαίνεται οικονομικά αδύναμη, αλλά στην ουσία έχει εκατομμύρια σε καταθέσεις στην BNP Paribas στην Ελβετία. Συγχαρητήρια, μας ξεγελάσατε όλους.


Όσο για εσάς που συνεχίζετε να πληρώνετε διόδια, σας παραπέμπω στον επίσημο ιστότοπο του κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" .
Κοντολογίς, σας λέω πως - εκτός από θύματα- είστε και αντισυνταγματικοί (ξέρω πως έχετε μια έντονη εμμονή με τη συνταγματικότητα, οπότε ίσως το δεύτερο επίθετο σας πειράξει περισσότερο από το πρώτο - σημεία των καιρών...)


Το γιατί είστε θύματα(και ήμασταν όλοι θύματα τόσα χρόνια) το εξηγώ παρακάτω, σε μια από τις ελεύθερες διελεύσεις μου από τα διόδια του αυτοκινητόδρομου (ας γελάσω!) Αθηνών-Πάτρας. 

Από τη μεριά μου θεωρώ πως δε χρειάζεται να αναλισκόμαστε σε διαδικασίες τύπου "ζητώ από τον/την ταμία να ανεβάσει την μπάρα και αν αρνηθεί της ζητώ να μου εκδώσει απόδειξη πληρωμής επί πιστώσει και αν αρνηθεί κι αυτό την ενημερώνω πως αυτό που κάνει είναι παράνομο και έπειτα σηκώνω μόνος μου την μπάρα".
Νομίζω πως και μόνο το να περάσουμε δίχως να πληρώσουμε είναι μια κίνηση αντίδρασης και ακτιβισμού. Και αυτό έχουμε ανάγκη σήμερα. Αρκεί, βέβαια, πίσω από όλα αυτά να υπάρχει μια ιδεολογία, ένας λόγος -δηλαδή- που θα δικαιώνει τις δράσεις μας.


Αν είναι ,όμως, να αρνείσαι να πληρώνεις διόδια και το βράδυ να πηγαίνεις να σου πιάνουν τον κώλο με 200€ το μπουκάλι στα μπουζούκια, τότε είσαι δυο φορές ζώο.

Αν είναι να οδηγείς Πόρσε Καγιέν και να αρνείσαι να πληρώνεις διόδια, τότε πράγματι είσαι τζαμπατζής. 
Σαν τους Υπουργούς και τους Βουλευτές μας,που ποτέ δεν καταβάλλουν αντίτιμο ,ανεξάρτητα αν η μετακίνησή τους είναι υπηρεσιακή ή προσωπική (αυτό κι αν είναι σκάνδαλο: έχει το ελεύθερο να μην πληρώσει ακόμα κι αν πάει να συναντήσει την γκόμενα ο κύριος Βουλευτής)


Από τα διόδια της Κορίνθου.





Από τα διόδια Κιάτου (Κορίνθου-Πατρών)






2 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε φίλε.

    Δεν έχω τίποτε άλλο να πω....

    Μπράβο και πάλι μπράβο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Yiannis

    Να 'ξερες πόση χαρά μου δίνει το ότι υπάρχουν άτομα που εκτιμούν (έστω κ ελάχιστα) αυτό που κάνω εδώ μέσα. Μα, κυρίως, χαίρομαι που υπάρχουν άτομα που με καταλαβαίνουν, άτομα που προτιμούν τον ξύπνιο από τον -περρίσσειο περιβάλλοντα- ύπνο.

    Να ΄σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...