Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Σκωτσέζικο Ντους (Ωδή στην κυρα-Νίτσα)


Τα πράγματα είναι απλά και θα τα πούμε απ’ την αρχή όπως έχουν, δίχως εισαγωγές, δίχως μεγάλες κουβέντες και «βαθυστόχαστες» αναλύσεις.

Τον τελευταίο χρόνο- που η «κρίση»  έχει μπει πραγματικά στο πετσί μας (πρόστυχο υπονοούμενο αυτό, μειδιούμε εδώ) – υφιστάμεθα ένα διαρκές σκοτσέζικο ντους.



Ανοίγει η κυρά-Νίτσα (που ‘χει το περίπτερο στη γωνία  ντε) την τηλεόραση ,και ακούει πως η χώρα πάει κατά διαόλου,η οικονομία μας βουλιάζει στα βάραθρα, τα δάνεια  είναι πανάκριβα, οι πληρωμές μισθών βρίσκονται στον αέρα και η ανεργία στα ουράνια.
Επειδή όμως είναι μαζόχα και γουστάρει να ξαναδεί ειδήσεις, την ξανανοίγει την επόμενη μέρα (την TV , ποια άλλη; ) και –οποία έκπληξις- ακούει πως η χώρα πάει ικανοποιητικά καλά, η οικονομία δείχνει ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης, τα σπρεντς πέφτουνε (δεν ξέρει τι είναι αυτό, αλλά χέστηκε-καλό είπανε ότι είναι), το κράτος εγγυάται την καταβολή των δεδουλευμένων και η ανεργία-ειδικά σε κάποιους νομούς- δείχνει να μειώνεται.

Τώρα, η κυρά Νίτσα, με το φτωχό της το μυαλό, τα βάζει κάτω και σκέφτεται:
α. «Για άλλη χώρα μιλούσαν χθες και για άλλη σήμερα»
β. «Ο Γιωργάκης είναι τόσο γαμάτος Πρωθυπουργός που σε μια μέρα τα έφτιαξε όλα(καλά έκανα και τον ψήφισα, και γκόμενος και καταφερτζής) »
γ. «Η Τρέμη δεν είχε πάρει τα ηρεμιστικά της και διάβαζε ό,τι ήθελε στο ότο-κιου »

Όμως, για καλή της τύχη της κυρά-Νίτσας, θα της πω εγώ(με το δικό μου φτωχό μυαλό) τι παίζει:
Είναι η κουρτίνα «δ» κυρά-Νίτσα!
Αυτή που την ανοίγεις και πετάγεται όξω ο χοντρός ο Ζονκ και σου λέει: «Πήρες τα παπάρια μου!» (οκ,δεν στο λέει, αλλά το αφήνει να εννοηθεί…)
Βάλε τώρα με τη φαντασία σου (το ξέρω ότι έχεις-και μάλιστα βρώμικη) στη θέση του Ζονκ την Τρέμη και στη θέση του Μικρούτσικου (που αυτός σε παρακίνησε, ουσιαστικά, να διαλέξεις την κωλοκουρτίνα) τον Γιωργάκη (ή τον Παπακωνσταντίνου, ή τον Κωστάκη τον fat, ή όποιον άλλο ψεύτη σε εμπνέει).
Βγάζεις άκρη τώρα; Καταλήγεις σε κάποιο συμπέρασμα; Βλέπεις φως στην άκρη του τούνελ (κλείσ’ τη Νικολούλη και συγκεντρώσου!) ;
Στημένο το παιχνίδι κυρά-Νίτσα μου! Στημένο κάργα σου λέω! Πάρε γραμμή!
Τη μια έτσι και την άλλη γιουβέτσι! Πώς το λένε ρε παιδί μου στα ελληνικά: Φόλα η δουλειά!

Αλλά τώρα είμαι σίγουρος πως κάτι θες να με ρωτήσεις κυρά-Νίτσα μου. Ναι,ναι, το ξέρω… Πάντα με ρωτάς σ’ αυτό το σημείο…
Έλα, μη ντρέπεσαι, ρίχ’το .
Μμμμ… Γιατί να το παίζουν όλο αυτό το θέατρο ε ; Γιατί να μπαίνουν σ’αυτή τη διαδικασία; Αυτό δε θες να ρωτήσεις;
Ναι, αυτό θες (με βολεύει κιόλας).

Είναι απλό κυρά μου. Πάρε παράδειγμα εσένα : δε μπερδεύτηκες μ ‘αυτά που άκουσες ; Δεν είπες « τι σκατά γίνεται τελικά ρε παιδιά» ; Δεν ένιωσες κουρέλι την πρώτη μέρα και θεά τη δεύτερη ;
Ε, λοιπόν, αυτό ακριβώς θέλουν κι αυτοί: Να είσαι ένα πλάσμα μπερδεμένο, με τα νεύρα ζαρτιέρες και την ψυχολογία γαμημένη(συγγνώμη κυρίες μου) όσο δεν πάει!
Γιατί το θέλουν αυτό; Γιατί έτσι είσαι έτοιμη να ακούσεις το καθετί  κυρα-Νίτσα μου και να το δεχτείς αμάσητο! Γιατί έτσι θα πέσεις σε απόγνωση και θα πάψεις να ασχολείσαι, να σκέφτεσαι και ν’ αντιδράς! Γιατί έτσι θέλουν αυτοί: να βαράνε παλαμάκια κι εσύ να χορεύεις στο σκοπό.

Θα τους κάνεις τη χάρη όμως κυρα-Νίτσα μου; Τώρα που ξέρεις την αλήθεια, θα συνεχίσεις να παίζεις το παιχνίδι τους; Θα συνεχίσεις να είσαι το μικρό τους π(ι)όνι που θα το κουνάνε αυτοί κατά το δοκούν ;
Δε νομίζω… Είπαμε, λίγο φτωχή στο μυαλό είσαι, δεν είσαι και ηλίθια!

Και να σου πω και κάτι άλλο κυρα-Νίτσα μου, τώρα που γίναμε φίλοι και λέμε αλήθειες; Ούτε μόνη σου είσαι
Υπάρχουν ίσα με δέκα εκατομμύρια σαν κι εσένα, με κοιμισμένες συνειδήσεις και φυλακισμένα όνειρα. Αλλά επειδή ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη (και ξέρω ότι είσαι καλή νοικοκυρά), μας έχει μάθει να «προσδοκάμε Ανάσταση νεκρών» .
Και, πίστεψέ με, η νεκρή σου σκέψη θα νιώσει πολύ ζωντανή με το που τη βουτήξεις στην αντίδραση…

Άντε και γεια σου κυρά-Νίτσα. Αύριο θα περάσω για καπνό, φρόντισε να έχεις φέρει Καρέλια.








Υ.Γ: Θεωρώ πως όποιος δεν πάει στον "Σταυρό του Νότου" να ακούσει το Θάνο Μικρούτσικο και το Χρήστο Θηβαίο χάνει πραγματικά κάτι απ' τη ζωή του... Μυσταγωγία μουσική, ανάταση ψυχική...




 Μόνο και μόνο για τους στίχους "Τώρα τι να σου πω, τι να μου πεις κι εμένα , έτσι όπως παίξαμε κι οι δυο με ζάρια πειραγμένα", θεωρώ το παρακάτω τραγούδι εξαιρετικά επίκαιρο (πέρα από εξαιρετικά εξαιρετικό...)









Ακολουθεί ένα επίσης επίκαιρο, στου οποίου την τέταρτη στροφή "ο ποιητής έπεσε πολύ μέσα ο κερατάς" (δανείζομαι τα λόγια του Θάνου Μικρούτσικου)







Άφησα για το τέλος το πιο αισιόδοξο. Αφιερωμένο σε όσους-σε πείσμα των καιρών- συνεχίζουν να είναι βαθιά μέσα τους αισιόδοξοι και να πιστεύουν πως κάτι μπορεί ν'αλλάξει...


25 σχόλια:

  1. Καλή ψήφο σε όλους μας και καλό ψόφο σε όλα τα ρετάλια που μας κλέβουν τόσα χρόνια.

    Choose wisely my son. Choose wisely...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. fysikakoC σε σένα απευθείνομαι καθηστεριμένο μου γλικό αγόρι.Ποιο γιγάντια ΠΑΠΑΡΙΑ δεν εχω ξαναδει στη ζωη μου.Τοσο παπαρας εισαι και οι αλλοι οι μαλεφες που σε διαβαζουν και αλλοι που$Τιδ€$ που σε διαβάζουν.Αχριστε,σκουπιδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ life is good

    Θα αφήσω το σχόλιο σου, για να αποδείξω ότι πράγματι η βλακεία είναι άπειρη.
    Επίσης, δε θα μπω καν στον κόπο να αντιπαρατεθώ. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται όταν τα βάζεις με έναν ηλίθιο: σε κερδίζει λόγω εμπειρίας...

    Πάντως, σε ευχαριστώ που ανήκεις σε αυτούς που με διαβάζουν...

    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Φυσικέ

    Μην ασχολείσαι με ιντερνετικά σκουπίδια.Και ΄μένα μου γράφουν βλακείες κάθε τρεις και λίγο.Δεν έχουν κάτσει ποτέ να δουν πώς είναι να έχεις δικό σου μπλόγκ.Όσο για αυτά που λές είσαι πάντα σωστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να αρχίσουμε απο τον life is good. "fysikakoC" αγόρι μου, όσο έχεις αναγνώστες και σχολιαστές που σκίζουν τις ζαρτιέρες του απο τα νεύρα όταν σε διαβάζουν, τόσο σημαίνει πως είσαι σε καλό δρόμο. Δες τις αντιδράσεις στο άρθρο μου περι αναβολικών, και να φαντάστεις πως δεν είναι καλογραμμένο, μια βιαστική φόλα ήταν. Ποιός άλλωστε θέλει να έχει ένα κοινό που κουνάει συνεχώς πάνω κάτω το κεφάλι του σε πλήρη συμφωνία; -Άσε, η απάντηση είναι αυτονόητη, τα άτομα που το θέλουν αυτό γιορτάζουν τούτη την Κυριακή-

    Όσον αφορά το "βάρος" της αντίδρασης του τυπά, θα επανάλαβω κάτι που το είπα σε σχολιασμό που έκανα στις αντιδράσεις στο δικό μου άρθρο : "Το Χιούμορ είναι Μαγικό. Αυτό όχι διότι θα σε κάνει να πορδογελάσεις -περι ορέξεως κολοκυθόπιτας- αλλά διότι σε "τριγκάρει" αναλόγως με το τι ταυτίζεσαι. Μια αντίδραση απέναντι στο χιούμορ δείχνει που κατατάσεις τον εαυτό σου, που στρατοπεδεύεις, τι χαρακτηριστικά νιώθεις πως σε περιγράφουν."

    Αρκούν νομίζω αυτά ως απάντηση δεν χρειάζεται να τρίψουμε παραπάνω τις κλειτορίδες μας με οργή ή να αρμέξουμε τα ταλαίπωρα πέη μας μέχρι να καταστούν μη λειτουργικά.

    Για τα άλλα έχουμε και λέμε. Τα μόνα "spreads" που γνωρίζει η κυρα Νίτσα είναι τα spreads στο "Gay Al's Porno Mag" ή αυτά που κάνει αγγλιστί στο κρεββάτι όταν ο άντρας της της λέει "Άνοιξε μπρε Σολτάνα τα πόδια, κουρασμένος άντρας, πως θα μπω αν τα κρατάς κλειστά σαν το στρείδ;" H Τρέμη θέλει τα χάπια της διότι όπως λέει και το συντομότερο λεσβιακό ανέκδοτο, δεν έχεις δει τι συμβαίνει κάτω απο τον πάγκο των ειδήσεων, τους βλέπεις μόνο απο την μέση και πάνω : " Φωτεινή Πιπιλή και Όλγα Τρέμη".

    Δεν φταίει η τηλεόραση αποκλειστικά είναι ένα πράμα σαν το μάλωμα : δεν γίνεται με ένα άτομο. Σε μια κοινωνία όπου η κριτική σκέψη είναι ανεπτυγμένη, όχι πως δεν θα πιάνει η προπαγάνδα, θα πιάνει απλά λιγότερο. Μια τέτοιου τύπου τηλεόραση δεν θα μπορούσε να επιβιώσει σε μια τέτοια κοινωνία, οπότε θα άλλαζε με σκοπό να πιάσει το "τι θέλει ο κόσμος" και αυτό όχι λόγω μιας κάποιας ευσυνειδησίας των συντελεστών της αλλά διότι εκεί θα ήταν το χρήμα. Εδώ γίνεται παγκοσμίως αποδεκτό ένα παιχνίδι με το όνομα "Big Brother" ,τι λέμε τώρα? Κάλλιστα και ένα παιχνίδι με το όνομα "Τρίτο Ράϊχ" θα είχε συμμετέχοντες, ανυπομονώ να δώ τι προσελευση θα έχει ένα παιχνίδι με τίτλο "Pimp your Mother" (στα Ελληνικά θα μεταφραστεί σε "Βγάλε την μάνα σου στο κλαρι" και την μεταγλώττιση θα την κάνει ο Μετζέλος).

    Οκ ,εντάξει, τα είπα και ησύχασα, πάω να σκουπιστώ τώρα και...θα τα ξαναπώ στην επόμενη (ή σε αυτήν) την ανάρτηση αναλόγως το περιεχόμενο του άρθρου και των σχολίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε ασχαιτη εδο δεν εινε μπλοκ εδω ειναι σκατα με αγγουρια με μαλακες που γραφυνε.Αναριτειεμαι με τη λογικη το εφτιαξες ρε Οπα!fysikakoC.
    Me ton zb δεν θα ασχολιθω.Εσυ Υπνε τραβα κοιμισου και ασε τα σκουπιδια καταμερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. LIG: αυτή ήταν η πρώτη έξυπνη επιλογή σου σε αυτό το "μπλόκ".

    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3451/ To χρησιμοποιώ και στο προτείνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ζb

    Πράγματι, σε μια κοινωνία με ανεπτυγμένη κριτική σκέψη (κοινώς,κοινωνία χωρίς κοιμισμένους), δε θα ευδοκιμούσε μια τέτοια τηλεόραση, ακριβώς γιατί δεν θα έπεφταν τα κουρκουμπίνια στους καναλάρχες. Όμως, το όλο θέμα είναι λίγο "η κότα έκανε τ'αυγό ή το αυγό την κότα". Έχει κανείς αντίρρηση πως αν όλα τα μέσα ενημέρωσης έπαιζαν ποιοτικά προγράμματα, η κοινωνία θα ταυτιζόταν σιγά-σιγά με το επίπεδο ;
    Εδώ τον κυρ-Λάμπρο τον τσοντάκια αν τον βάλεις να βλέπει ΕΡΤ-ΣΚΑΪ αποκλειστικά,θα αρχίσει να βρίσκει σέξι τα βυζιά της ερμαφρόδιτης σαύρας του Ισημερινού.
    Με άλλα λόγια, αν ήθελε η τηλεόραση να εκμεταλλευτεί τη δύναμή της για να ανεβάσει το επίπεδο των τηλεθεατών, θα μπορούσε κάλλιστα να το κάνει. Αλλά είπαμε... Είναι ο "ασημάκης" στη μέση...

    Υ.Γ: Έχει αποδειχθεί ότι έχουμε την τάση να αποφεύγουμε/αναβάλλουμε να ασχοληθούμε με αυτά που απαιτούν προσπάθεια και κάματο (πνευματικό). Δες στο site που εσύ μου πρότεινες: http://youarenotsosmart.com/2010/10/27/procrastination/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νέοι μου καλησπέρα σας. Ελπίζω να ρίξατε το βόλι σας με σύνεση και διορατικότητα.

    Πάμε στο άρθρο τώρα. Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι το "μέτριο" ήταν δική μου επιλογή.

    Το ποιοι είναι οι έλληνες και σε ποιους απευθύνονται τα σημερινά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν ανακαλύφθηκε εσχάτως, αλλά πριν εκατοντάδες χρόνια από τους Ρωμαίους. Οι επιστολές του Μενένιου Άπιου προς τον φίλο του Ατίλιο Νάβιο δείχνει το πόσο υπάνθρωποι είμαστε, βάζοντας ΠΑΝΤΟΤΕ το προσωπικό συμφέρον πάνω από οποιοδήποτε συλλογικό. Αυτό ακριβώς μάλιστα εκμεταλλεύτηκαν και οι Τούρκοι, όντας σαφώς εξυπνότεροι από εμάς, υποτάσσοντας μας για 400 χρόνια περίπου.

    2000 χρόνια μετά, οι αντιδράσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στη νοοτροπία του Έλληνα. Διότι φίλε Φυσικέ, το ότι δεν πρέπει να καπνίζεις δίπλα σε κάποιον μη καπνιστή είναι αυτονόητο. Το ότι στη κοινωνία μας αυτό δεν συμβαίνει δείχνει την έλλειψη πολιτισμού. Το ότι χρειάζεται νόμος για να το κάνεις είναι δείγμα βαρβαρότητας. Το ότι φτάνεις στο σημείο να μην σέβεσαι ούτε το νόμο αποκαλύπτει με το πιο οδυνηρό τρόπο ότι είσαι το κατακάθι κάθε έννοιας πολιτισμού.

    Συνεπώς, οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες, οι δημοσιογράφοι και γενικά πάσης φύσεως αρχή πατάει σε αυτήν ακριβώς την αδυναμία του Έλληνα για να τον χειραγωγήσει και με εύκολο τελικά τρόπο να επιτύχει το σκοπό του.

    Η κυρά Νίτσα, που στην ιστοριούλα σου εμφανίζεται ως θύμα, σαν το άβουλο πλάσμα που εκμεταλλεύονται τα ΜΜΕ, στην πραγματικότητα θα έδειχνε τεράστια ευστροφία εάν ένας πολιτικός της έταζε περιπτεριακές επιδοτήσεις με αντάλλαγμα την ψήφο της. Το ίδιο συμβαίνει καθημερινά στην Ελλάδα σε όλους τους κοινωνικούς τομείς...
    Τον καλύτερο νόμο του κόσμου να προσπαθούσε ένας πολιτικός να περάσει στην Ελλάδα, εάν έθιγε τα συμφέροντα έστω ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ, τότε αυτός θα έκανε τα πάντα για να μην εφαρμοστεί!!! Στα παπάρια του η κοινωνία. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.

    Έτσι λοιπόν, πιστεύω ότι η προσέγγιση σου είναι αρκετά απλοϊκή, και το μήνυμα σου λίγο παράδοξο, όπως τα περισσότερα μηνύματα της ελληνικής κοινωνίας υπό αυτήν την μορφή.

    Μιλάς για αντίδραση… Από πού; Από τον καναπέ του σαλονιού μας; Από την καρέκλα του υπολογιστή μας; Μα μόλις βγήκαν οι νέοι να διαδηλώσουν τους βγάλαμε ….τρομοκράτες (βλ. αναρχικούς)!!! Μόλις βγήκαν οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν μας προέκυψαν …δολοφόνοι (βλ. Μαρφίν)!!! Οι Ρομπέν των Φτωχών είναι …κλέφτες και αλήτες!!! Οι αναρχικοί θεωρούνται χειρότεροι από τους τσιγγάνους, οι οποίοι με έχουν κλέψει 3 φορές, ενώ αναρχικός δεν με έχει πειράξει ποτέ! Θέλουμε να φυλακίσουμε όλους τους αντι-εξουσιαστές ως τεράστιο πρόβλημα της κοινωνίας , την ίδια ώρα που τσιγγάνοι κλέβουν, βρωμίζουν, φωνάζουν, απειλούν, βρίζουν και κανείς δεν λέει τίποτα.

    Μα ειλικρινά πιστεύεις ότι μπορεί να επέλθει καμία αλλαγή με αντίδραση του γαντιού;;

    Φίλε, εάν δεν χυθεί αίμα, εάν δεν πεθάνουν άνθρωποι, εάν δεν βγούμε στους δρόμους (ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ Ή ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ) να διαδηλώσουμε, να πολεμήσουμε, να αντισταθούμε ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!

    Πάντα θα είμαστε οι γνωστοί Ελληνάρες, που κοιτάμε μόνο τον κώλο μας και κάνουμε την επανάσταση του καναπέ και του Φραπέ…

    Η ιστορία όμως που δεν θα μιλήσει ποτέ για εμάς, αλλά για κάποιους άλλους, νυν περιθωριακούς και μελλοντικούς ήρωες, θα μας τιμωρήσει όπως μας αρμόζει…

    Αυτά και συγχώρεσε με για την ένταση αλλά μου χτύπησες πολύ ευαίσθητη χορδή με το άρθρο σου και η κατάντια της Ελλάδας με πονάει… με πονάει ΠΟΛΥ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρκετά ενδιαφέρον και σχετικό με τα παραπάνω , είναι η λέξη ιδιωτεία (idiot στα αγγλικά), το οποίο μας προέκυψε πριν τους Ρωμαίους. Σήμερα περιχαρής κάποιος δηλώνει πως είναι "ιδιώτης" (όσον αφορά τα περιουσιακά του στοιχεία):D

    Η ψυχιατρική έχει άλλη άποψη για αυτόν τον όρο. Είναι όμως πολύ ωραίο το απο που προκύπτει:

    ιδιωτεία η [iδiotía] : (ψυχιατρ.) πλήρης διανοητική ανεπάρκεια· ηλιθιότητα, βλακεία.

    [λόγ. < αρχ. ἰδιωτεία `ιδιωτική ζωή μακριά από δημόσια απασχόληση, έλλειψη μόρφωσης΄ κατά τη σημ. του ιδιώτης 2, σημδ. γαλλ. idiotie < idiot = ιδιώτης 2]

    Ωραίο επίσης είναι και το άρθρο της wikipedia πάνω στον όρο αυτόν.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Idiot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όμορφα.. Πολύ όμορφα...
    Βλέπω σχόλια εύστοχα και παθιασμένα, οπότε κάτι έκανε το άρθρο...
    Προβαίνω σε απαντήσεις/τοποθετήσεις:

    @ Yiannis

    Η κυρα-Νίτσα είναι το θύμα της όλης υπόθεσης ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ μπορεί ο καθένας τάζοντάς της διάφορα να τη μετατρέψει σε ανδρείκελο.
    Εκεί είναι το όλο νόημα, κατ'εμέ.
    Γιατί, για παράδειγμα, εσύ Γιάννη, που είσαι ξύπνιος άνθρωπος και συνειδητοποιημένος, υπάρχει ποτέ περίπτωση να ενδώσεις τόσο εύκολα σε μια υπόσχεση ιδιοτελούς συμφέροντος;
    ΕΣΥ, που τόσο καλά γνωρίζεις το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας, θα πουλήσεις τόσο εύκολα αυτά που πιστεύεις; Θα βουτηχτείς μαζί τους στην ξεφτίλα και την απαξίωση;
    ΟΧΙ!
    Ακριβώς επειδή έχεις αφυπνισμένη συνείδηση, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Οπότε,ναι, η κυρα-Νίτσα είναι το θύμα, είτε ευεργετηθεί είτε όχι. Κι αυτό γιατί δεν γνωρίζει, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ, πως το επικερδές για αυτή θα ήταν να μην επιβαρύνει την κοινωνία προς όφελός της! Για εσένα και για μένα αυτό μπορεί να είναι αυτονόητο. Για άλλους όμως αυτό αποτελεί παράδοξο. Αυτοί οι άλλοι ζουν στην πλάνη τους αγαπητέ Γιάννη και κανείς δεν έχει φροντίσει να τους βγάλει από εκεί. Γι'αυτό λοιπόν εγώ τους θεωρώ θύματα, κι ας είναι πρόσκαιρα ωφελημένοι.
    Με νιώθεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Zyclon B

    Έχω να σου δώσω και άλλη μια ερμηνεία για τον "ιδιώτη", την "ιδιωτεία" και το σαξονικό "idiot":

    Όπως είπες κι εσύ, "ιδιώτης" στην αρχαία Ελλάδα ήταν ο αποκομμένος από την κοινωνία, ο μη μετάσχων στα κοινά, ο οποίος θεωρείτο βλαξ, μη πολίτης, "χαμένο κορμί" κοινώς.
    Αλλά επίσης είχε και την ερμηνεία του "ελεύθερου". Ο ιδιώτης ήταν αυτός που δεν εξαρτάτο από το "κράτος", που δεν τον άγγιζαν οι νόμοι και οι αποφάσεις , αγφού δεν μετείχε στα κοινά και δεν ήταν μέρος της κοινωνίας.

    Και βλέπεις τώρα τον πολύ ενδιαφέροντα -σχεδόν μοιρολατρικό- συσχετισμό που προκύπτει:
    Ο ιδιώτης, ο idiot, ο ηλίθιος, είναι ο "ελεύθερος". Κάτι σαν το "ο τρελός στον κόσμο του είναι βασιλιάς" και "οι τρελοί είναι οι μόνοι λέφτεροι".
    Για δες κάτι συμπτώσεις... NOT!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Υiannis

    Συμπληρωματικά:

    Ναι, ίσως χρειαστεί να τρέξει αίμα, το ξέρω. Αλλά όχι πολύ. Όχι απαραίτητα. Μια σωστά χυμένη ρανίδα αίματος μπορεί να είναι αρκετή για να ποτίσει μια ολόκληρη επανάσταση.
    Εγώ πιστεύω πως, αντί για αίμα, πρέπει να χυθεί πολύς ιδρώτας και ακόμα πιο πολύ μελάνι.

    Έτσι γίνονται οι σπουδαίες επαναστάσεις, γιατί έτσι αφυπνίζονται οι συνειδήσεις. Και η αφύπνιση των ναρκωμένων συνειδήσεων-το έχω ξαναπεί και θα το λέω πάντα- είναι το καθοριστικότερο βήμα για κάθε επανάσταση. Για κάθε αλλαγή.

    Αν ξυπνήσει ο κόσμος, δε θα χρειαστεί να τρέξει αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φυσικέ χτύπησες φλέβα. Πράγματι έτσι συμβαίνει γύρω μας και η κυρα Νίτσα είναι επίκαιρη και χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο απλός κοσμάκης έτσι σκέφτεται.
    Υ.Γ:Το προηγούμενο αρθρο ηταν λίγο φόλα, αλλά ίσιωσες με αυτό.

    Yiannis :Συμφωνώ με Φυσικό.Φυσικά και είναι θύμα, γιατί ανταλάζει τις αρχές της με ένα βόλεμα(στο παράδειγμα που δίνεις). Εναντίον της θα γυρίσει αυτό κάποια στιγμή, μπουμερανγκ. Δεν είναι δούναι και λαβειν ,είναι ξεκάθαρο ξεπούλημα, το οποίο είναι αποτέλεσμα της αμάθειάς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρες σε όλους

    @ Φυσικός, Κομάντο

    Και σας νοιώθω και σας καταλαβαίνω. Υπό αυτό το πρίσμα όμως θύμα είναι και ο κλέφτης που κλέβει από ανάγκη. Και οι τσιγγάνοι γιατί έτσι μεγάλωσαν. Και οι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί έτσι τους έμαθαν. Και ο φονιάς που εκδικείται γιατί πονάει. Ακόμη και οι πολιτικοί γιατί αυτά κληρονόμησαν... Με άλλα λόγια πιστεύω ότι η αμάθεια είναι απλώς δικαιολογία. Δεν είναι άλλοθι. Είναι χρέος του καθενός μας να αναπτύσσει το ήθος του. Ουδείς είναι υποχρεωμένος να τον εκπαιδεύσει. Και εν τέλει...η κυρά Νίτσα δεν γνωρίζει ότι αυτό που κάνει είναι ανήθικο; Έχει το ακαταλόγιστο;
    Δεν ξέρω....Εσείς με νοιώθετε;

    Όσον αφορά τις επαναστάσεις, πράγματι συμφωνώ ότι ξεκινούν από τις πένες και οι τελευταίες πιθανότατα να αφυπνιστούν από...πληκτρολόγια. Ωστόσο όλες καταλήγουν στον δρόμο και σπάνια χωρίς αίμα (μόνο τη βελούδινη επανάσταση μπορώ να σκεφτώ).

    ΥΓ: Α ρε Φυσικέ τι μου κάνεις....οι συζητήσεις μας με συνεπαίρνουν και παραμελώ το δικό μου μπλοκ... Εύγε παλικάρι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ life is good

    Κοίτα, σε συμπαθώ πολύ, αλλά δεν μπορώ να αφήνω χυδαία σχόλια να ανεβαίνουν. Είναι ενάντια στην αισθητική του μπλογκ.
    Γι'αυτό προσπάθησε αν θες να εκφράζεσαι με βρισιές,αλλά όχι χυδαίες. Βρίζε μας με το γάντι. Οκ;
    Φιδάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε βρισα ρε μαλακα;Εσοί βρύζις τον ελυνικο λαω κιαι λες ο,τι σε βρυζο εγο;πια εσθιτικι ρε ασχαιτε πια 'ναι η κυρα νίτσα;ΟΚ ενταξι
    ,Προτεινω να μην τσακωθουμε αλλο.Για το καλο σου θα σου έλεγα να διαβασεις στο λινκ και να πεις στην επομενη αναρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @life is good

    Εντάξει. Φίλοι λοιπόν;

    Υ.Γ.1: Σ'ευχαριστώ για την ενημέρωση μέσω του λινκ. Τώρα κατάλαβα ακριβώς τι σημαίνει.

    Y.Γ.2: Δε χρειάζεται να γράφεις ανορθόγραφα για ξεκάρφωμα. Εκφράσου ελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ life ia good

    Ρε αδερφέ σε ανάγκασε κανείς να διαβάσεις και να ασπαστείς τα κείμενα και τις απόψεις του Φυσικού;

    Γι αυτό μην trollάρεις το blog.

    Αν διαφωνείς με τα κείμενα του γράψε το σχόλιο σου όμορφα και ωραία.

    Εκτός και αν γνωρίζεις προσωπικά τον Φυσικό και δεν τον γουστάρεις σαν άτομο.Που και πάλι μαλακία είναι να τσακώνεσαι μαζί του εδώ μέσα.

    Υ.Γ.-Παρατήρηση-Συμβουλή
    Μαγκές πίσω από τηλεφωνικές γραμμές(internet) κάνουν πολλοί.Αν είσαι μάγκας και βαρύς τάπωσέ τον όμορφα γραπτώς.Εκεί θα σε παραδεχτώ.

    Φιλικά και ήρεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εντάξι.Να πώ την αλήθεια μου αρέσουν πολύ τα κείμενα σου!Σε διαβάζω μέσω Κουρκουτιού και τα λές όλα κύριος.Ψαρώσατε ε;Φυσικέ σβήσε τα παλιά μου σχόλια.Ο ''life is good'' θα γράφει αυτά που πραγματικά πιστεύει.Άμα εξνευριστήκατε το έκανα για πλάκα!!! P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ life is good

    Άντε ρε κατεργαράκο και με τρόμαξες!
    Αχχ0χ0χαχα0χαχαχα (χα χα χα)
    Κατουρήθηκα τώρα! Πολύ πλάκα!
    Αχχαχαχαχα, σε καλό μας...

    Για πες, ποιος είσαι από το Κουρκούτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Φυσικός

    Το παρατράβηξα λίγο όμως ε;Άμα έχει τύχει να δεις (δεν γραφω συχνα) εναν Δημητρης2323 γράφω σπάνια όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φυσικέ να σε ρωτήσω κατι;Τις γραμμές ανάμεσα στα σχόλια πώς τις βάζεις (λίγο άσχετο αλλά δεν το βρήκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Ύπνος

    Αν σου πω ότι δεν το έχω κάνει εσκεμμένα...;
    Θεωρώ πως και σε εσένα υπάρχουν, αλλά δεν φαίνονται, λόγω των χρωμάτων που έχεις επιλέξει. Πειραματίσου λίγο στον σχεδιαστή προτύπων του Blogger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...