Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Εκ του μηδενός Δημιουργία (Γνωριμία με το Σύμπαν του Ιστολογίου)

universe creation
Ο τίτλος τα λέει όλα.


Κάπως έτσι,δηλαδή από το "μηδέν", από το τίποτα, δημιουργήθηκε αυτό το ιστολόγιο.
Έρεισμα; Φαινομενικά κανένα.
Μόνον φαινομενικά όμως.
Παντού υπάρχει λόγος. Παντού υπάρχει αιτία. Κι αν όχι για το σύμπαν,που είναι αναίτιο, για εμάς, που δε μας διέπουν μόνον οι φυσικοί νόμοι,αλλά και οι νόμοι των Ανθρώπων και των Αισθημάτων, σίγουρα η Αιτιοκρατία καθορίζει κάθε στιγμή της ύπαρξής μας.
Κάπως "βαρύ" όλο αυτό για αρχή,ε; Συμφωνώ. Γι'αυτό ας μιλήσουμε απλά και ουσιαστικά.Έτσι όπως οφείλει να μιλά η γλώσσα της λογικής και της επιστήμης.


Είμαι Φυσικός. Για την ακρίβεια,είμαι επίδοξος Φυσικός (κάτι σαν τους κλέφτες ένα πράγμα). Βέβαια, οι σπουδές μου πάνω στο αντικείμενο που αγαπώ δεν αρκούν για να εκφράσουν την κοινωνικότητα ενός νέου,δραστήριου και περίεργου ατόμου.
Να λοιπόν το "έρεισμα",για το οποίο κάναμε λόγο παραπάνω. Να η Αιτία: η ανάγκη για κοινωνικοποίηση, για επικοινωνία, για μάθηση και για επίδειξη (ας μη γελιόμαστε) των όποιων ικανοτήτων του υποφαινόμενου.
Όλα κι όλα. Εδώ μέσα θα λέμε πολλά. Αλλά όχι ψέματα.


Είναι ο πρωταρχικός και απαράβατος Κανόνας για να γράφει κανείς στο μπλογκ: Η Αλήθεια.







Φυσικά, ποτέ δε θα μάθει κανείς μας αν πράγματι ο συνομιλητής μας υπήρξε ειλικρινής. Αυτή είναι η φύση του διαδικτύου. Είμαστε όλοι απρόσωποι,μπορώντας να δημιουργήσουμε μια περσόνα κατά το δοκούν. Εκατομμύρια alter ego που ξεπηδούν από blog σε blog και από chat σε chat,προεχόμενα όλα από το ίδιο άτομο. Χίλιοι μύριοι ξένοι μέσα μας και, ύστερα, ανάμεσά μας.
Όμως, ο στόχος του μπλογκ είναι ακριβώς αυτός: Να νιώθει ο καθένας την ελευθερία να είναι ο πραγματικός του εαυτός,αυτός που νιώθει εκείνη τη στιγμή ότι είναι, χωρίς να χρειάζεται να παριστάνει κάποιον άλλο. Πιστέψτε με, η ηθική διακαίωση και ηρεμία που θα νιώσετε θα ανταμοίψει την ειλικρίνειά σας, ειδικά όταν συνειδητοποιήσετε πόσο ξεχωριστός είναι ο καθένας από μας ,απλά με το να είναι ο εαυτός του.


Οι στόχοι βέβαια του Ιστολογίου δεν περιορίζονται εκεί. Πώς να περιορίσεις άλλωστε κάτι τόσο ατελείωτο όσο η ανθρώπινη ψυχή και νόηση.
Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς (είπαμε, απ'αυτό θα είμαστε πάντα), μια ροπή προς τα επιστημονικά,τα κοινωνικά και τα πολιτικά θέματα ,υπάρχει! (τα αθλητικά τα εντάσσω στα "πολιτικά",δυστυχώς)
Πολλάκις θα χρησιμοποιηθούν (χωρίς άδεια,απολογούμαι, αλλά με περίσσεια καλή θέληση) links ,τα οποία θα παραπέμπουν σε χρήσιμα και ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με την επιστήμη ή την κοινωνία.


Ας μη σας κουράσω άλλο.
Είναι ένα αρκετά φιλόδοξο και απροσδόκητο εγχείρημα αυτό και δε θέλω να σας "χάσω" από τόσο νωρίς!
Εύχομαι το Ιστολόγιο αυτό να προσφέρει κάτι σε κάποιον. Έστω και λίγο. Έστω και σε έναν.




Εις το επανιδείν λοιπόν, ή, στα νεοβαρβαρικά... see ya soon !

2 σχόλια:

  1. ελπιζω να καταφερα τελικα να ειμαι η πρωτη... Ειμαι σιγουρη οτι το "ιστολογιο" σου θα εχει το ιδιο ενδιαφερον που εχουν και οι αποψεις σου, γι' αυτο περιμενω να αρχισεις τον σχολιασμο... ομως, εκτος απο ειλικρινης να εισαι και αντικειμενικος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Ανώνυμος #1

    Μακάρι να μπορούσα να είμαι αντικειμενικός. Όμως τίποτα ανθρώπινο δεν είναι...
    Και δε νομίζω να συμφέρει κανέναν μας να παριστάνω το θεό! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...