Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μπουρζουαζίας Λόγος





Λοιπόν, κοίταξε να δεις πώς έχουν τα πράγματα:

Αλλά εσένα σταρχίδια σου μωρέ, έχεις να σκεφτείς τι θα βάλεις απόψε στο κλαμπ.
Είναι βέβαια και ο Βαγγέλης, που σου το παίζει δύσκολος τώρα τελευταία, σε καταλαβαίνω. Του ‘πε κανένας ότι είναι κι όμορφος; Και πολύ του πέφτεις μη σου πω. Καλά τα σκέφτεσαι.

Απ’ την άλλη έχεις και τη Ρωξάνη που φαγώθηκε να σου γνωρίσει εκείνον τον γκόμενο απ’τη δουλειά, τον κούκλο το δίμετρο με το μπεμβέ το κάμπριο.
Μωρέ σε καταλαβαίνω. Στο τέτοιο σου , βασικά, για κείνους τους βρωμιάρηδες που ψοφάνε στο Υπατία – τι ωραίο κτήριο, έχεις δίκιο. Μήπως ήτανε και στη χώρα τους καθαροί για να τους κακοφανεί τώρα ή μήπως είχανε στη χώρα τους να φάνε; Α-χα-χα, γαμάτο αυτό το τελευταίο σου!

Και δε μου λες φιλενάδα, θα βάλεις τελικά εκείνο το ξώπλατο με τις δωδεκάποντες, ή να βάλεις καλύτερα το ξώβυζο, μια που τα έχεις και πλούσια τα ελέη τρομάρα σου.
Ο πρώην ο Γιώργος σε πήρε κάνα τηλέφωνο; Μπα,ε, έχει χαθεί αυτός. Έχει μπλέξει-λέει- με κάτι αναρχικούς και όλο τρέχουνε σε καταλήψεις και πορείες. Μωρή, αυτοί είναι λιγδιάρηδες, πώς τονε άντεχες ; Βέβαια μπορεί να έγινε αναρχοφάση ο τύπος επειδή τα μπλεξε μαζί σου και είδε τα καλά του φασισμού. Α, όλα κι όλα. Εγώ δεν τον παρεξηγώ. Σε ξέρω του λόγου σου τι καταπιεστικιά που είσαι ώρες-ώρες.

Μ’αυτά και μ’αυτά δε μου πες, σου αρέσει το συνολάκι;  Μου το κανε δώρο ο Βαλάντης για τη γιορτή μου-αυτή που είχε ξεχάσει και του κράταγα μούτρα για δυο βδομάδες. Είναι αυθεντικός Γκοτιέ, αν και η μάνα μου επιμένει πως το είδε σε κάποιον πάγκο στη Σάντα-Βάρβαρα. Δεν την πιστεύω, από την αρχή τον αντιπάθησε τον τζουτζούκο μου.

Έμαθες τι γίνεται καλέ στη Λιβύη; Της Αιγύπτου σου λέει… Σκοτώνονται σαν τα σκυλιά, αν και δεν έχω δει ποτέ σκυλιά να σκοτώνονται, μόνο ανθρώπους. Αλλά anyway. Εμένα με απασχολεί που θα ακυρωθεί τελικά το τουρ που είχαμε κανονίσει με τα κορίτσια για Βόρειο Αφρική. Πάλι κάνα δίχρονο θα κάνουμε να δούμε χαρά στα σκέλια μας οι έρμες… Γιατί καλός-χρυσός ο Βαλάντης, αλλά από κοκό βαλαντώσαμε χρυσή μου. Μιλάμε για άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο μου να βασιλεύει. Ο Μπερλουσκόνι μπροστά του ήρωας. Άλλο φρούτο κι αυτός… Τι τις θέλει όλες αυτές; Σάμπως πηδάει καθόλου; Στοίχημα πως πλερώνει μόνο για να βλέπει. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και τα βίτσια του επίσης…

Σ’ αφήνω φιλενάδα, ήρθε ο πουλμπόης και ντροπή είναι να το αφήνω να περιμένει το αγόρι μόνο. Βάλε στο γιουτουμπ  της Σαρρή  το «Αφρικανέ»  , να πιάσεις το κλίμα της εποχής γιατί δεν προλαβαίνω να σου εξηγήσω περισσότερα. Με καλεί το συζυγικό καθήκον. Και το κέρατο καθήκον είναι μωρή, ρώτα και την κυρία Πάγκαλου, κάτι ξέρει περισσότερο.

Φιδάκια κολοβά! 





6 σχόλια:

  1. ..και από την άλλη πλευρά, εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιοι πορώνονταν με το next top model. Τι ***** έχουνε στα μυαλά τους; Ποια μυαλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Roadartist

    Νομίζω πως η φράση "τα μυαλά στα μίξερ" έχει αποκτήσει πλέον υπόσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό...

    Μου κάνει και συνέχεια σε πρόσφατο σχόλιο μου...

    Το χω;;;;.... Ποιος ξέρει...

    Τυχαίο;;;; Δεν νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την εμπειρία που μοιράστηκες μαζί μας στο προηγούμενο post.

    Ήταν σαν ταξίδι στον κόσμο των υπο-νόμων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Yiannis

    Ευχαριστώ φίλε.
    Έρχεται ποστ σχετικά με τα σημερινά γεγονότα (πορείες,δακρυγόνα κτλ ) συνοδευόμενο με φωτογραφίες που τράβηξα από το Σύνταγμα.

    Επειδή, πάντως, το προηγούμενο άρθρο ξεσήκωσε κάποιες αντιδράσεις ακόμα και στο πολύ κοντινό μου περιβάλλον, να διευκρινίσω πως ήταν semi-fictional, δηλαδή είναι βασισμένο σε αληθινές ιστορίες με την προσθήκη κάποιων στοιχείων από τη φαντασία μου και από ιστορίες (παράνοιας κ αυθαιρεσίας) που έχω ακούσει από φίλους μου.

    Ήθελα απλά να περάσω κάποιο μήνυμα,και απ'ότι βλέπω τα κατάφερα.
    Θα τα πούμε σύντομα. Κράτα γερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι...αντιδράσεις προήλθαν απο "μάνα-πατέρα" και Ειρήνη;

    Νομίζω πως πολλά άτομα "υπο στολή" ή "με εξουσία" εκείνη την ώρα το χάνουν λίγο εώς πολύ. Διότι είναι...μεγάλη γκάβλα να μπορείς να ουρλιάξεις στον άλλον "Άδειασε ρε ότι έχεις στις τσέπες σου στο πάτωμα" και αυτός να σου απαντήσει "Μάλιστα" αντί της πιο φυσιολογικής αντίδρασης σε τραμπουκισμούς του στύλ "Μήπως θές να αδείασω και τ'αρχιδια μου στην μάπα σου;"

    Προσωπικά όσο και να μην συμπαθώ τους ένστολους, κρίνω ατομικά και κατα περίπτωση. Ούτε και εμένα με κερδίζουν με "διευκολύνσεις" ή μεροληψία υπέρ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...