Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Ασκήσεις "Δημοκρατίας"Σε προηγούμενο άρθρο μιλήσαμε για Χούντα.
Για τη σύγχρονη "χούντα" που έχει υποδόρια στηθεί γύρω μας.
Όχι μόνο μέσω της ωμής και απροκάλυπτης κρατικής βίας, αλλά και μέσω του φόβου, ο οποίος σερβίρεται αθρόος μέσω του κράτους και του Συστήματος, με σκοπό να τρομοκρατήσει και να περιορίσει.


Το ερώτημα που με βασανίζει τελευταία, είναι ποια Χούντα είναι τελικά πιο επικίνδυνη: η Χούντα του Τρόμου ή η Χούντα της βίας και της "καταστολής".


Δεν ξέρω ν'απαντήσω.
Μάλλον ,όμως, αυτά τα δύο πάνε μαζί. Έτσι,προφανώς, είναι πιο αποτελεσματικά. Μόνο σε συνδυασμό μπορούν να καταπνίξουν τη δίκαιη οργή των πολιτών.
Πρώτα σε βομβαρδίζουν με το Φόβο (αδίστακτοι τρομοκράτες, ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, επικίνδυνοι μετανάστες, τιμωρία της δήθεν παραβατικότητας) και ύστερα, αν αποτύχουν να καταπνίξουν την οργή σου μέσω Αυτού, φροντίζουν να επέμβουν με τη Βία και να "καταστείλουν" την αντίδρασή σου (δυνάμεις Καταστολής λέγονται πλέον τα ΜΑΤ που ξυλοφορτώνουν ανήμπορο κόσμο, έχε το στα υπ'όψιν σου).


Αυτό είναι το μοτίβο. Αυτό είναι το νέο δόγμα των Καπιταλιστικών κυβερνήσεων, οι οποίες αντιλαμβανόμενες πως η απειλή βρίσκεται πλέον στο εσωτερικό, στρέφονται ενάντια στον ίδιο το λαό.


Με θεωρείτε υπερβολικό;


Δεν είμαι. Και όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά επειδή το λένε αυτοί οι ίδιοι!
Μάλιστα, έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ που δε διστάζουν να διακηρύττουν δημόσια πλέον τις φασιστικές τακτικές τους.


Και αυτό, φίλοι μου, με ανησυχεί πιο πολύ απ' όλα τα προηγούμενα: Μας παρουσιάζουν υπερήφανα την απάνθρωπη τακτική τους και περιμένουν να το εκλάβουμε ως κάτι το φυσιολογικό.
Αυτή, λοιπόν, είναι η μεγαλύτερη Προπαγάνδα της εποχής: ο τρόπος και η φυσικότητα με την οποία παρουσιάζουν τις ιδέες τους.


Τα ντοκουμέντα για όσα έγραψα παρατίθενται πιο κάτω.


-Στο πρώτο βίντεο, η περιβόητη στρατιωτική άσκηση  "Καλλίμαχος" , κατά την οποία  μονάδες του στρατού εκπαιδεύονται στο πώς να καταστέλλουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Οι "είδήσεις" που βγαίνουν απ'αυτό το βίντεο είναι δύο:


α) πως πλέον και ο στρατός προορίζεται για την καταστολή εξεγέρσεων
β) όλα αυτά θα γίνονται υπό την εποπτεία του ΝΑΤΟ.


(σημείωση: Τα συνθήματα που ακούγονται από τους "διαδηλωτές" είναι "freedom freedom!", "we want peace!" και "no war!". Ειρωνικό,έτσι; Καταστέλλουν βίαια μια πορεία που έχει κατέβει για να διαδηλώσει κατά της βίας και του πολέμου...)


Το πιο συνταρακτικό  έρχεται στο δεύτερο βίντεο. Σε αυτό λοιπόν, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ και πρώην στρατιωτικός, μας εξηγεί με χαλαρό και φυσικότατο τρόπο πως είναι απόλυτα λογικό να επεμβαίνει ο Στρατός σε τέτοιες καταστάσεις. Μάλιστα, θεωρεί πως κακώς δεν επενέβη ο στρατός και το Δεκέμβρη του 2008, στα επεισόδια της Αθήνας. 
Με λίγα λόγια, θεωρεί πως είναι φυσιολογικό να επιβάλλεται στρατιωτικός Νόμος και να γίνεται επιστράτευση του στρατού σε τέτοιου είδους κοινωνικές εξεγέρσεις.


Η πιο ανατριχιαστική είδηση που βγαίνει ,όμως, είναι ότι το ΝΑΤΟ έχει πλέον τη δικαιοδοσία να παρεμβαίνει αυτόκλητα σε τέτοια περιστατικά, παρακάμπτοντας την όποια απόφαση της Κυβέρνησης!


Κοντολογίς, το ΝΑΤΟ θα μπορεί να κατεβάζει το στρατό του σε οποιαδήποτε χώρα-μέλος , σε περίπτωση κοινωνικής εξέγερσης!


Δείτε το βίντεο:


Σημείωση 1: Ακόμα και το ταγμένο παπαγαλάκι του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Αναγνωστάκης, "ανατριχιάζει" -όπως λέει κι ο ίδιος- στο άκουσμα αυτών των λέξεων. Πόσο μάλλον και στην πράξη κύριε Αναγνωστάκη μου... Αλλά, θα μου πείτε, τι σας νοιάζει; Μήπως εσείς θα είστε που θα φάτε το βρωμόξυλο και τα δακρυγόνα στους δρόμους; 


Σημείωση 2: Το ακόμα πιο ταγμένο παπαγαλάκι/λαμόγιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Ιορδάνης Χασαπόπουλος, λέει το απίστευτο "Δε θα γίνουν αυτά εδώ. Στις άλλες χώρες γίνονται. Έχε μου εμπιστοσύνη". Δε θα κάνω κάποιον περαιτέρω σχολιασμό. Σας δίνω την ευχαρίστηση να στον "στολίσετε" μόνοι σας!
Υ.Γ. : Να μας ζήσει η "Δημοκρατία" ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...