Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΕΣΥ πρωταγωνιστής στο Σήριαλ της Νομικής







-Αγαπητέ μου αναγνώστη, πρέπει εξ’ αρχής να σου υπενθυμίσω πως είναι αποκλειστικά δική σου η ευθύνη αν οι παρακάτω αράδες τελικά αντικατοπτριστούν στον αμφιβληστροειδή σου και περάσουν στον εγκέφαλό σου ως είδωλα.


-Θα θεωρήσω ως δεδομένο πως παρακολουθήσατε το σήριαλ της Νομικής.
Αν κάποιος από εσάς δεν είναι ενήμερος για την κατάσταση ας μη συνεχίσει την ανάγνωση. Αφ’ ενός δε θα τον ωφελήσει και αφ’ ετέρου δεν τον γουστάρω στο ιστολόγιο μου, καθότι θα ζει σε έναν παράλληλο δικό του κόσμο.


-Και τώρα που είχαμε τα απαραίτητα disclaimers, ας περάσουμε στο θέμα μας.




«Αίσιο τέλος είχε το σήριαλ της Νομικής.»
Η πρόταση που μόλις διαβάσατε είναι η χειρότερη αρχή για κάθε άρθρο που θέλει να ασχοληθεί με το θέμα.

Γι’ αυτό κι εγώ θα ξεκινήσω κάπως αλλιώς:
«Συνεχίζει ακάθεκτη η βλακεία και η υπνηλία στο μεγαλύτερο μέρος του λαού».

Ναι, βέβαια. Αυτή είναι σίγουρα μια καλύτερη αρχή. Και πιο ιντριγκαδόρικη.


Επί δύο μέρες, έχουμε όλοι γίνει μάρτυρες ενός φοβερού περιστατικού:
Άνθρωποι παίρνουν την απόφαση να πεθάνουν κι εμείς ασχολούμαστε με το άσυλο, τη «βρωμιά» και την ανομία.

Λοιπόν, για να το κάνουμε πιο νια-νιά:

«Διακόσιοι πενήντα άνθρωποι πήραν την απόφαση να διεκδικήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους σε αυτή τη Γη ,βάζοντας ως υποθήκη την ίδια τους τη ζωή».
Κατάλαβες κάτι παραπάνω τώρα; Ή είσαι ακόμα κολλημένος στο «Αν είναι δυνατόν! Γι’ αυτό πάει κατά διαόλου τα Πανεπιστήμια και η Τριτοβάθμια! »


Να σε ξεκολλήσω λιγάκι:

-Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν εδώ, μην έχοντας τίποτα να χάσουν, αφού εκεί που ήταν τα είχαν ήδη χάσει όλα.

-Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν εδώ γιατί είχαν την ψευδαίσθηση πως εσύ θα ήσουν πιο πολιτισμένος από εκείνους που είχαν στη χώρα τους και τους απομυζούσαν.

-Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στο σπίτι του «εκτελεστή» τους ,για να ζητήσουν –όχι ελεημοσύνη- αλλά ίσες ευκαιρίες. Δηλαδή, τι ίσες ευκαιρίες… Μία ευκαιρία. Μία και μόνη ευκαιρία να αρχίσουν μια νέα ζωή.

-Αυτοί οι άνθρωποι ίσως αγνοούν ότι ΕΣΥ με τις επιλογές σου και την ψήφο σου τόσα χρόνια , έστειλες τους «φωστήρες» της Ανθρωπότητας να τους ρημάξουν τον εθνικό τους πλούτο. Αλλά ΕΣΥ, δεν πρέπει να το αγνοείς. Και δεν πρέπει να παριστάνεις τον αθώο. Γιατί ΕΣΥ είσαι ο ένοχος.

-Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν να πλυθούν. Γι ‘ αυτό σου βρωμάνε. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τρόπο να βγάλουν νόμιμα λεφτά, γι’ αυτό κλέβουν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν εισόδημα, γι’ αυτό «φοροδιαφεύγουν» πουλώντας λαθραία.

-Αν ΕΣΥ τους έδινες σαπούνι και νερό, αν ΕΣΥ τους έδινες νόμιμα χαρτιά, αν ΕΣΥ τους ενέτασσες στην κωλο-κοινωνία σου (αλίμονο αν ήξεραν οι άνθρωποι σε τι μπουρδέλο θέλουν να ενταχθούν, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση…), τότε αυτοί οι άνθρωποι να μπορούσαν επάξια να σταθούν δίπλα στην αφεντομουτσουνάρα σου.

Και, αν έχεις ένσταση για το «ΕΣΥ» και θες αντί αυτού να τοποθετήσω το «ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ», τότε αγαπητέ μου αναγνώστη θα σημαίνει πως ΕΣΥ δε ζεις στη Δημοκρατία.
Ζεις σε ένα διεφθαρμένο σύστημα όπου ο λαός δεν έχει την εξουσία, αλλά η εξουσία έχει το λαό. Και τον έχει καλά κοιμώμενο. Οπότε ,σου προτείνω να δέσεις μια μεγάλη κοτρώνα στο λαιμό σου και να πας να πέσεις στα πενταβρώμικα νερά του Πατραϊκού, έχοντας γραμμένο στο μέτωπό σου το σύνθημα :
«Για τη Δημοκρατία ρε Γαμώτο »


Θα σε βρουν σχετικά γρήγορα, καθότι δε θα πατώσεις ποτέ. Λόγω της σκόρτσας.
Μπορεί να είσαι τυχερός και να επιβιώσεις.
Αλλά μην το αποδώσεις αυτό στην καλή σου τύχη, ή στη Δημοκρατία.
Να το αποδώσεις αποκλειστικά στη Βρώμα, η οποία -για μια ακόμη φορά- σε έσωσε…




2 σχόλια:

  1. Ρε Φυσικέ όμως αν πάει ο καθένας να κλείνετε στην Νομική και να κάνει τις μαλακίες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ύπνος

    Σχολίασε ξανά το άρθρο όταν έχεις κάτι να πεις που βγήκε μέσα από σοβαρή και επισταμένη σκέψη. Ποτέ δεν είναι αργά φίλε μου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...