Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Αμπελοφιλοσοφία: Ωδή στον Νεο-Έλληνα (ο Ελληνάρας στα...χειρότερά του!)







Χαίρετε!

Και δε χρησιμοποιώ τυχαία αυτόν το χαιρετισμό… Εύχομαι πραγματικά να «χαίρετε».
Να χαίρετε αγάπης, να χαίρετε εμπιστοσύνης, να χαίρετε υγείας …

Ξέρω πως όλες οι ευχές, λίγο-πολύ, είναι κοινότοπες, αλλά κάθε ευχή που βγαίνει απ’ την καρδιά, είναι ευχή που αξίζει να δοθεί και να πιάσει τόπο.


Ελπίζω , κατ’ αρχάς, οι μέρες των γιορτών να πέρασαν ευχάριστα για όλους.
Επίσης ελπίζω να μη χλαμπακιάσατε τον αγλέορα ( κάτι που έκανα εγώ ας πούμε…) και να μην  αντιμετωπίσετε προβλήματα με χοληστερίνες, ζάχαρο και όλα αυτά τα δυσάρεστα (αλλά τόσο αμαρτωλά ηδονικά ρε γαμώτο! )

Αρκετά όμως με τις ευχές και τα συναφή. Άντε, γιατί στο τέλος θα μας πούνε και ντιντίδες (είναι  και τη μόδας…) .

Περνάω ευθύς αμέσως στο θέμα μου, το οποίο δεν είναι άλλο από τις αμπελοφιλοσοφικές συζητήσεις του Έλληνα, γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο με αποφάγια.

Ξέρετε, εδώ και πολλά χρόνια παρατηρώ αυτό το φαινόμενο, με καθαρά κοινωνιολογική ματιά. Η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν έχω καταλήξει σε ένα αρραγές συμπέρασμα:
Γιατί ο Έλληνας να φτιάχνεται τόσο πολύ με τέτοιες υπαρξιακές-κοινωνικές-ψευτοφιλοσοφικές-πολιτικές  συζητήσεις ;

Αρχικά, πίστευα πως φταίει το γονίδιο .
Βλέπετε, οι Αρχαία Έλληνες  (ειδικά οι Αθηναίοι) λάτρευαν να κάθονται με τις ώρες στα ανάκλιντρά τους, να πίνουν άφθονο κεκραμένο οίνο και να φιλοσοφούν με τις ώρες σχετικά με οτιδήποτε  παρατηρούσαν ή σκέφτονταν και τους προβλημάτιζε.  
Έπειτα  όμως σκέφθηκα ότι δεν έχουμε καμιά βιολογική συγγένεια με του αρχαίους ημών, οπότε απέρριψα αυτό το ενδεχόμενο.




    Μετά, επιχείρησα να το εξηγήσω βάσει Παιδείας: Διδασκόμαστε Αρχαία Ελληνική γραμματεία,  παίρνουμε ως πρότυπο τις συνήθειές τους και πράττουμε αναλόγως.
Φυσικά και αυτό απορρίφθηκε, καθότι οι περισσότεροι νεοέλληνες που αμπελοφιλοσοφούν το μόνο που ξέρουν για τους Αρχαίους είναι αυτό που τους είπε ο Λιακόπουλος στο Μακεδονία TV.
Α, ψέματα… Ξέρουν και το κλασσικό: «Όταν εμείς φιλοσοφούσαμε, οι άλλοι σκαρφάλωναν ακόμα στα δέντρα! Τους γαμάγαμε όλους αυτούς ρε! Και τώρα μας το παίζουνε και κάποιοι! Μαλάκες ε μαλάκες! Σας τα μάθαμε όλα εμείς και περνιέστε και για έξυπνοι! »


      Τέλος, σκέφτηκα πως δεν έχει να κάνει με το παρελθόν μας. Τουλάχιστον όχι με την Αρχαιότητα.
Το ότι και εμείς, αλλά και αυτοί (οι Αρχαίοι ημών ντε!)  αρεσκόμαστε στο να φιλοσοφούμε, αποτελεί ,εντέλει, σύμπτωση.

Επομένως, τώρα που καταλήξαμε σε αυτό το μερικό συμπέρασμα, μπορούμε να επιχειρήσουμε να διατυπώσουμε μια ολοκληρωμένη άποψη πάνω στο βασικό μας ερώτημα.


-Ο Έλληνας γουστάρει να το παίζει έξυπνος.
Οκ, σιγά το νέο, θα πει ο κακόβουλος αναγνώστης μου.
Δεν είναι νέο, το ξέρω. Αλλά παίζει τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη του σκεπτικού μου.



-Ο Έλληνας γουστάρει να το παίζει ξερόλας. Το «δεν ξέρω» είναι άγνωστη λέξη σε μια παρέα , όπου κάθε ημι-ηλίθιος προσπαθεί να πείσει τον άλλο ημι-ηλίθιο ότι ξέρει περισσότερα απ’ αυτόν ( όλα αυτά συνοδεύονται με τις κλισέ φράσεις «έχω διαβάσει  βιβλία εγώ ρε!» , «άντε διάβασε κανά σοβαρό βιβλίο ρε μαλάκα!» , «παρακολουθώ μόνο Κρατική Τηλεόραση» - αυτό ακόμα δεν κατάλαβα γιατί το λένε ως θετικό ) .


Ένα από τα πολλά βιβλία που (δεν) έχει διαβάσει ο μέσος Έλληνας.



-Ο  Έλληνας γουστάρει να είναι «ο Ένας».
Οκ, αυτόν τον κομπλεξισμό δεν τον έχουν μόνο οι Έλληνες. Αλλά εμείς τον έχουμε αναγάγει σε Επιστήμη (άντε και οι Άγγλοι…) .
Γουστάρει τόσο πολύ να είναι «μοναδικός», «επιούσιος», που άμα μπορούσε θα είχε κάνει μήνυση στους  Wachowski που δεν έκαναν τον  Neo   Έλληνα. (ή θα υποστήριζε πως ο ΛεΜπρον έχει Ελληνικές ρίζες..!)






-Ο Έλληνας είναι επιδειξίας. (όχι δεν εννοώ εκείνον τον τύπο με την καπαρντίνα  που είχες συναντήσει στα σκαλάκια της εκκλησίας στα 14 σου – αλήθεια, ήταν η πρώτη φορά που είδες πράγμα να αψηφά τη βαρύτητα;  )
Γουστάρει να νομίζουν οι υπόλοιποι ημιμαθείς ότι αυτός είναι ο πιο ημιμαθής απ’ όλους. Σκαρώνει ένα σωρό ανύπαρκτες θεωρίες (που δήθεν έχει διαβάσει στο Βήμα-Science) σε χρόνο ντε-τε  και βάζει και λίγη σάλτσα στατιστικών στοιχείων (πάντα από το μυαλό του φυσικά…) , για να δώσει κύρος στην ελεεινή του άγνοια.





Άρα, καταλήγουμε στο ότι ο  νέο- Έλληνας   :

-Γουστάρει να το παίζει έξυπνος

-Τρελαίνεται να το παίζει ξερόλας

- Ηδονίζεται στην ιδέα ότι είναι «μοναδικός»

-Είναι επιδειξίας χειρότερος κι από τον Νίκο τον Κουλό που έχουμε στην Καλαμάτα.




      Λαμβάνοντας ,λοιπόν, υπ’ όψιν όλα αυτά, δεν μπορώ παρά να φτάσω στο εξής συμπέρασμα:

Ο  Έλληνας είναι ένα ον άκρως φαντασμένο, που προτιμά να αυταπατάται  πείθοντας ακόμα και τον εαυτό του ότι είναι κάτι το ξεχωριστό, φέρει πολλαπλά συμπλέγματα κατωτερότητας που τα μετατρέπει έπειτα σε κόμπλεξ ανωτερότητας, προτιμά να αναλίσκει την όποια φαιά ουσία του σε άσκοπες  και ατελέσφορες συζητήσεις, λατρεύει να μιλά γιατί ,κατά βάθος, σιχαίνεται να πράττει.

Ναι, ο κλασικός ο μαλάκας  ο Έλληνας  ζει ανάμεσά μας και είναι ένας  φαντασμένος ημιμαθής του κερατά.


Και αν κάτι από τα παραπάνω σας θύμισε έστω και στο ελάχιστο τον εαυτό σας, τότε αρχίστε να ανησυχείτε. Στηθείτε μπροστά στον καθρέφτη και ρίχτε του μια γροθιά με όλη σας τη δύναμη – ίσως τότε ξυπνήσει το είδωλό σας και προσγειωθείτε επιτέλους στην πραγματικότητα.
Εγώ έσπασα ήδη τον δικό μου. Και θα σπάσω κι άλλους, όσους χρειαστεί για να μην έχω κανένα κοινό με τον Ελληνάρα που περιέγραψα.



Καλή χρονιά , με δύναμη, με πάθος, με φαντασία, με οργή, με πράξεις και με πολύ Έρωτα.







Υ.Γ.1 : Επειδή δεν είμαι μηδενιστής, γνωρίζω καλά πως ορισμένες φορές είναι αρετή και ευλογία αυτό το γνώρισμα που έχουμε ως λαός να καταπιανόμαστε με τέτοιες συζητήσεις. Προσωπικά έχω υπάρξει πολλές φορές μέλος παρέας που τη βρίσκει το ξημέρωμα στο μπαλκόνι, να συζητάει ακόμα με το ίδιο πάθος και να προβληματίζεται. Δεν σας κρύβω ότι τις λατρεύω κάτι τέτοιες συνευρέσεις. Αλλά μόνο με άτομα που ξέρω πως μπορούν να σκέπτονται και που ξέρουν να σέβονται το συνομιλητή τους. Και, σίγουρα, με άτομα που είναι ειλικρινή και δεν επιχειρούν να παραστήσουν τους πολυμαθείς- εκτός κι  αν όντως είναι!

Υ.Γ.2 : Εύχομαι το 2011 να είναι μια χρονιά με λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα.






29 σχόλια:

  1. Καλημέρα.
    Έτσι είμαστε οι έλληνες αυτό είμαστε.Μαλάκες.Μια ζωή.Και νομίζουμε οτι είμαστε "ελληνάρες"
    Όπως είπες και ΄συ ο Έλληνας είναι ξερόλας,νοιάζεται μόνο για την πάρτη του.Γι αυτό είμαστε και η χώρα με το μικρότερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον σε όλη την Ευρώπη.Είμαστε και τσιγγούνιδες.Πάνω απ' όλα.Είμαστε και αμαθής:η μικρότερη χώρα σε διάβασμα βιβλίων στην Ευρώπη.Τουλάχιστον είμαστε και κάπου δευτερότριτοι στην Ευρώπη.Φυσικά στα σκουπίδια,στα καυσαέρια και στους ρίπους.Αυτά και άλλα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Φυσικέ

    Επείσης πρέπει να φτιάξεις λίγο το ιστολογίο σου εκεί που λέει τα σχόλια και το τέλος της αναρτησης όπως είπε και ο τύπος εχθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Ύπνος

    Πες με ξεροκέφαλο, αλλά εμένα μ'αρέσει πολύ έτσι όπως το 'χω φτιάξει εκεί στο τέλος, κάτω από την ανάρτησηση...! Οπότε,δεν προβλέπω να το αλλάζω σύντομα! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σε διορθώσω: έχουμε βιολογική συγγένεια με τους αρχαίους Έλληνες.

    Κατά τα άλλα συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά είπα εδώ ; Και να είπα άλλη μία δεν βλάπτει ... Καλή και πολύχρωμη χρονιά λοιπόν!

    Εξαιρετικό κείμενο ... ( υποθέτω και το καλύτερο απο όσα δικά σου έχω διαβάσει )
    Οφείλω να συμφωνήσω απόλυτα
    Αν μπορούσα να εστιάσω σε κάτι θα ήταν μάλλον η μεγαλομανία αν , λέμε αν , εξέλιπε νομίζω ότι θα ήμασταν ένα χιλιοστό καλύτεροι.
    Όσο για τους αρχαίους Έλληνες τα περι γονιδίων και τα λοιπά αποφεύγω να εκφέρω γνώμη . Ήδη με έχουν "βρίσει" σε άγνωστο αριθμό blogs για τις απόψεις μου ... Τι τραβάμε και εμείς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Κάνθαρος

    Αν προσκοπίσεις ΕΝΑ μόνο αποδεικτικό στοιχείο βιολογικής συγγένειας με τους Αρχαίους, τότε θα με γλιτώσεις και από την απαρίθμηση 55 λόγων (όσοι και οι κατακτητές που που πέρσασαν από τον τόπο αυτό και αφομοιώθηκαν με τον πληθυσμό) που συνηγορούν για το αντίθετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Βαλκυρία

    Καλή χρονιά και σε σένα, με πάθος και δύναμη!

    Κοίτα, όταν σε βρίζει η μάζα, τότε -συνήθως- είσαι σε καλό δρόμο. Οπότε... keep rollin'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρες και καλή χρονιά σε όλους.

    Ενδιαφέρον το κείμενο και με πολλές πτυχές.

    Προσωπικά έχω μια διαφορετική θεώρηση για το θέμα: Ο έλληνας είναι έτσι γιατί πολύ απλά είναι πολύ χέστης για να είναι κάτι άλλο. Το να μην είσαι θεωρητικός προϋποθέτει ότι είσαι πρακτικός. Το να είσαι πρακτικός προϋποθέτει ενέργεια, αντίδραση, επίλυση, εγρήγορση, συστράτευση και πολλά άλλα. Τι από αυτά διαθέτει ο έλληνας; Ελάχιστα έως τίποτα είναι η αποκαρδιωτική απάντηση.
    Του κόβουν το μισθό, του αυξάνουν τα καθημερινά του έξοδα, του περιορίζουν την ελευθερία του, τον κλέβουν, τον εξαπατούν, τον εξευτελίζουν... Και αυτός τι κάνει; ΤΙΠΟΤΑ! Και όλα αυτά γιατί; Για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι (και φυσικά να πάρουν τη σχετική μίζα οι πολιτικοί). Και αυτός τι κάνει; ΤΙΠΟΤΑ! (και πάλι)
    Και όχι μόνο δεν κάνει τίποτα φίλε φυσικέ, αλλά συντάσεται και με όσους αποκαλούν "τρομοκράτες", "αντεξουσιαστές", "κωλόπαιδα" κτλ όσους ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ!
    Έτσι λοιπόν κάθεται στο καφενείο, αμπελο-φιλοσοφεί... διατυμπανίζει ότι φταίνε πάντα οι άλλοι και πιστεύει ότι είναι και ήρωας (που τα λέει...)!!!

    Και επειδή είμαι αρκετά μεγαλύτερος σας σας λέω το εξής: Σας ξεπουλάμε και καταστρέφουμε το μέλλον σας. Εάν κάτσετε να το δεχθείτε ΕΤΣΙ θα είστε και εσείς άξιοι της μοίρας σας.

    Εσείς επιλέγετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εντάξει Φυσικέ,εσύ αποφαζίσεις.Αφού σ' αρέσει έτσι!Δικό σου το μπλόγκ,όπως σου αρέσει.

    Τώρα στο θέμα της ανάρτησης είχα πεί και εχθές αυτό είμαστε οι Ελληνάρες.Ξερόλες,ξεροκέφαλοι.
    Δεν ενδιαφερόμαστε για τίποτα.Αν ο καθένας βοηθούσε πάντα τον δίπλα του δεν θα είχε φτάσει ως εδώ η Ελλάδα.Όταν όμως σου χαρίζουνε μια σοκολάτα και ΄συ κοιτάς όχι να ευχαριστιθείς αυτήν αλλά να κλέψεις και του διπλανού σου.Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα.Να μη μιλήσουμε τώρα για κάποιους κυρίους που παρουσιάζονται στα κανάλια με ερωτιματικά και θολά πρόσωπα που ΛΕΝΕ ΦΗΜΕΣ οτι ενώ έπερναν ήδη -δεν ήξεραν πόσα έπερναν- πήγαν να κλέψουν κι αλλα.

    @YIANNIS

    Έχουμε καταντήσει σε αυτήν τη χώρα,όποιον δεν είναι πρόβατο και θέλει να πεί την άποψή του αμέσως τον βαφτήζουμε αναρχικό,τρομοκράτη,αντιεξουσιαστή κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα Σκλήρο-Πυρηνικέ Φυσικέ.

    Σίγουρα δεν με γνωρίζεις.Βρείκα αυτό το blog εντελώς τυχαία από τα "Άλλα Blog" του Ύπνου.Λιπόν δεν έχω διαβάσει ακόμα αυτή την δημοσίευση -θα την διαβάσω-.Προς το παρόν σας διαβεβαιώνω οτι θα ξαναμπώ στη σελίδα.

    *Όποιος ενδιαφέρεται από ΄δω ας ρίξει μια ματιά στο μπλόγκ μου : http://thegrmouse.blogspot.com/2011/01/blog-post_03.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Yiannis

    Γιάννη μου, κατ'αρχάς καλή χρονιά.
    Τα λες πολύ ωραία.
    Πράγματι, η "δειλία" , όπως τη λες εσύ, ή ο "ωχαδερφισμός" ,όπως το χαρακτηρίζω εγώ, είναι δυο κύρια αρνητικά χαρακτηριστικά του νεοέλληνα.

    Χαίρομαι που παίρνεις την ευθύνη πάνω σου (εκ μέρους της γενιάς σου) για την όποια κατάντια της χώρας, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως αυτή η ευθύνη δεν πρέπει να διαμοιράζεται ισομερώς, καθότι κάποιοι από τη γενιά σου προσπάθησαν, έκαναν αγώνες, επιχείρησαν να αφυπνίσουν συνειδήσεις, αλλά απλά δεν τα κατάφεραν (όχι σε ικανοποιητικό βαθμό τλχ).
    Αυτοί λοιπόν (στους οποίους θεωρώ ότι ανήκεις κι εσύ) δε φέρουν ίση ευθύνη με αυτούς που άφησαν τη χώρα να κατρακυλήσει ή ,ακόμα χειρότερα, με αυτούς που αφομοιώθηκαν από ένα σάπιο σύστημα και συντέλεσαν στον να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση.

    Προχθές, μιλούσα με ένα άτομο που ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο όλες τις μέρες, μέχρι την εισβολή του τανκς, και το οποίο ήταν εξέχον μέλος του ΕΦΕΕ . Μου έλεγε για όλους τους δήθεν "αγωνιστές" του '74 (βλ. Λαλιώτης,Δαμανάκη) και πώς αυτοί δεν είχαν καμία σχέση με την εξέγερση, αφού είχαν ήδη φυγαδευθεί στην Αμερικανική Πρεσβεία (!) .

    Μου είπε και άλλα πολλά, περί "βρώμικων" πολιτικών προτάσεων που έγιναν και στον ίδιο (και τις οποίες απέρριψε), αλλά δε θα επεκταθώ, γιατί σχεδιάζω να γράψω ένα ολόκληρο άρθρο περί του θέματος.

    Εντέλει, αν η γενιά η δική μου δεν ξεσηκωθεί εμπράκτως, τότε δε βλέπω φως στον ορίζοντα. Μα, ακόμα κι αν ξεσηκωθεί, το πιο σημαντικό είναι να μην ξεπουληθεί στη συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ύπνος

    Ναι,κάνω διακρίσεις! Είμαι διακριτικός τύπος!

    :D

    Απλά δεν είχα κάτι να σχολιάσω πάνω στα λεγόμενά σου βρε!
    Δίκιο έχεις σ'αυτό που λες. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με συγχωρείτε παιδιά αλλά τα σχόλια μου θα αραιώσουν...
    Έχω κάτι δυσκολίες με το ΦΠΑ και περιμένω τη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ να με συλλάβει...
    Μην ξεχνάτε να μου φαίρνετε και χυμούς στη φυλακή γιατί δεν καπνίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Yiannis

    Σιγά μη σε πάνε στη μπουζού. Μαλάκας είσαι να κάτσεις να τους περιμένεις; Εγώ σου προσφέρω άσυλο πάντως... Σε όποια από τις δυο πόλεις γουστάρεις (Πάτρα, Καλαμάτα).

    Σοβαρά τώρα, για πες,το τραγικοποιείς ή είναι πράγματι "στενά" τα πράγματα; Γιατί όλοι μας έχουμε δυσκολίες. Και το εννοώ... ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Φυσικέ
    @Γιαννη

    Το θέμα που δεν λέει κανένας δεν είναι οτι είμαστε στριμογμένοι σαν χώρα,είμαστε στριμογμένοι όλοι ένας προς έναν.Αυτοί που ξεχωρίζουν και έχουνε λεφτά τα βάζουν στον κ@λο τους και βοηθάνε κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ...διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: http://thegrmouse.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Φυσικός

    Η αγορά δεν είναι τόσο τραγική όσο προβάλλεται από τα ΜΜΕ. Υπάρχει σαφέστατα μία πτώση (της τάξης του 20% στον κλάδο μου) αλλά θα ήταν απόλυτα διαχειρίσιμη εφόσον το κράτος έκανε τα αυτονόητα και οι πολίτες συνεργάζονταν αρμονικά.

    Και εξηγούμαι: Στεγαζόμασταν σε ένα ακίνητο και πληρώναμε 3700 ευρώ ενοίκιο το μήνα. Προκειμένου λοιπόν να μην κάνουμε απολύσεις και να συνεχίσουμε να είμαστε μια βιώσιμη επιχείρηση προτείναμε μείωση ενοικίου κατά 30% στον ιδιοκτήτη. Αυτός όχι μόνο δεν δέχθηκε αλλά απαίτησε και την αύξηση που προβλεπόταν από το συμβόλαιο που είχαμε κάνει πριν από 4 χρόνια! Ο ίδιος, όντας γόνος πλούσιας οικογένειας που εισπράττει πάνω από 100.000 ευρώ μηνιαίως σε μισθώματα, ήταν αδιαπραγμάτευτος και φυσικά κλασσικός τεμπέλης εισοδηματίας.
    Μπορούσαμε να κάνουμε αγωγή για μείωση ενοικίου αλλά αυτές οι ενέργειες είναι χρονοβόρες, κοστοβόρες και έχουν πολύ αμφίβολα αποτελέσματα.
    Έτσι λοιπόν αναγκαστήκαμε να βρούμε άλλο μαγαζί και να μετακομίσουμε. Αν και βρήκα εξαιρετικό ενοίκιο (1120 ευρώ μηνιαίως το πρώτο χρόνο και 1300 για τα επόμενα 4) η ανακαίνιση του χώρου για να είναι λειτουργικός στοίχισε 50.000 ευρώ. Φυσικά θα κάνουμε απόσβεση αυτών των χρημάτων από τη διαφορά ενοικίου σε βάθος χρόνου, αλλά αυτά τα χρήματα(τα 50.000 εννοώ) έπρεπε να τα βρω ΤΩΡΑ!
    Επιπλέον, επειδή η επιχείρηση άλλαξε επωνυμία έπρεπε να πουληθούν εξοπλισμός και εμπορεύματα από τη παλαιά στη νέα. Αυτό όμως έχει ΦΠΑ περίπου 40.000 ευρώ! Αυτό το ΦΠΑ θα το εισπράξει η νέα επιχείρηση από το κράτος αλλά...με δόσεις σε βάθος διετίας από συμψηφισμό. Η παλαιά επιχείρηση όμως πρέπει να το δώσει ΤΩΡΑ! Άρα πρέπει να βρω ακόμη 40.000 σε τόσο δύσκολους καιρούς.
    Συνεπώς συνοψίζουμε:
    1) Ο γύφτος ιδιοκτήτης που δεν δέχεται μείωση αποδοχών σε χρήματα που εισπράττει ξύνοντας τα ξέρετε εσείς (sic), σε τέτοιες εποχές, κάτι που μας προκαλεί προσωρινή ζημιά 50.000 ευρώ.
    2) Το κράτος που δικάζει όποτε γουστάρει αφανίζοντας προφανείς επιλογές που θα είχαμε.
    3) Το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ κράτος Παπανδρέου που μας υποχρεώνει να πληρώσουμε ΦΠΑ που χρωστάμε χωρίς να μας επιστρέφει ΦΠΑ που μας χρωστάει!!! Και μάλιστα με απειλή αυτοφώρου!!!!!!!!!!!!!

    Όλα τα παραπάνω προκαλούν προσωρινή (;) ζημιά 90000 ευρώ κάνοντας τη βιωσιμότητα μας εξαιρετικά δύσκολη και επώδυνη.

    Άρα δεν φταίει η αγορά...

    Κάποια κοπρόσκυλα έλληνες φταίνε, η ανύπαρκτη ελληνική δικαιοσύνη και οι φασίστες που μας κυβερνούν.

    Μπερδεύτηκες; Συγχύστηκες;

    ΕΓΩ ΝΑ ΔΕΙΣ!!!!

    @ Υπνος

    Ελπίζω να σου απάντησα και εσένα με έμμεσο τρόπο στο σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ΥΙΑΝΝΙΣ

    Ναι όχι ακριβώς αλλά ικανοποιήθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Yiannis

    Μάλιστα...
    Τώρα καταλαβαίνω.
    Κοίτα, επειδή είσαι γάτος, πιστεύω ότι θα τα βγάλεις πέρα μια χαρά.
    Κάτι τέτοια βλέπω και κάνω το σταυρό μου που η δική μας (οικογενειακή εποχιακή επιχείρηση -aka εστιατόριο) στεγ'αζεται σε ιδιόκτητο κτήριο.

    Άμα θες, στείλε μου ένα mail να μου πεις τι εμπορεύεται η επιχείρησή σου, να σε στηρίξω (αν δύναμαι) ως καταναλωτής!

    Καλό κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @YIANNIS

    Ελπίζω να τα βγάλεις πέρα...
    Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου!
    Μια ανάρτηση για πάρτη σου:

    http://ypnos-blog.blogspot.com/2011/01/blog-post_07.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ κράτος Παπανδρέου"

    Μακάρι να ήταν μόνο αυτό, θα είχαμε τουλάχιστον την ελπίδα οτι μέσω εκλογών θα φύγει ή θα πεθάνει (όπως όλοι σας κάποτε) ο φέρων το όνομα και τις ιδέες.

    Τι κάνεις αν είναι "Το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ κράτος ΤΕΛΕΙΑ" ή "Ο Συμφεροντολόγος Λαός που ακόμα και το συμφέρον του το βλέπει μυωπικά και βραχυπρόθεσμα". Πως θα πεθάνει όλο αυτό; Πως θα φύγει απο την χώρα;

    Φυσικέ, έχω κάτι σχεδιαγράμματα για έναν ενδιαφέρον μηχανισμό και 13 κιλά Ρώσικο πλουτώνιο. Ψήνεσαι να βάλεις ένα χεράκι στην συναρμολόγηση; Θα το λύσουμε το πρόβλημα στα γρήγορα και...αλά Ελληνικα (βραχυπρόθεσμα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Zb

    Ύπαγε οπίσω μου Ζαϊκλονά!
    (χημικό έχουμε βρει; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Φυσικός, Zb

    Εγώ πάντως θα ορκιστώ στο ευαγγέλιο ότι την ώρα της έκρηξης πίναμε καφέ στα Ψηλά Αλώνια...

    @ Ύπνος

    Να είσαι καλά βρε φίλε για τις ευχές σου. Μακάρι να μείνεις πάντα έτσι...καλό παιδί και προσγειωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Φυσικός

    Ξέχασα.....

    Mail θα σου στείλω για να τα λέμε και από αλλού.

    Όσο για τη βοήθεια ....κρατώ το λόγο σου και εκτιμώ την προσφορά σου. Επιφυλάσσομαι να ανταποδώσω με την πρώτη ευκαιρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @YIANNIS

    Θα μου δώσεις και ΄μενα ένα e-mail σου να τα λέμε ή κανένα twitter,facebook,msn αν έχεις...
    Έτσι να τα λέμε.

    Καλό κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Ypnos

    Καταρχάς έχω κάνει σχόλιο στο blog σου το οποίο ελπίζω να έχεις δει...

    Θα σου στείλω mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ΥΙΑΝΝΙS

    Ναι το έχω δει το σχόλιο.Νομίζω πώς σου απάαααααααααντησα;;;Μπα...Αλλά το είδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "(χημικό έχουμε βρει; )"

    Κάτι θα γίνει, προς το παρών συναρμολογώ τον πυρήνα και τον μηχανισμό του επικρουστήρα!

    "Εγώ πάντως θα ορκιστώ στο ευαγγέλιο ότι την ώρα της έκρηξης πίναμε καφέ στα Ψηλά Αλώνια..."

    Οι νεκροί δεν ορκίζονται, πόσο μάλλον σε νεκρούς! Το τελευταίο πράμα που θα δούμε όλοι μας θα είναι μια λάμψη. Χμ, δες το σαν μια τελευταία καλή φωτογραφία:) Φόρεσε τα γαμπριάτικά σου και...χαμογέλα στο πουλάκι!

    Προσωπικά, ήδη έχω βγάλει απο την ντουλάπα τις γιορτινές μου ζαρτιέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...