Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

EAAK - Η ομορφιά είναι στους δρόμους...Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Στην εποχή της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και της πιο λυσσαλέας επίθεσης για να υπερβεί το κεφάλαιο την κρίση του, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ και οι σύμμαχοί τους (πολιτικοί, συνδικαλιστικοί, οικονομικοί κλπ), μέσω του Συμφώνου για το Ευρώ, του Psi , και των αλλεπάλληλων τοκογλυφικών δανειακών συμβάσεων προσπαθούν να επιβάλλουν ένα καθεστώς κοινωνικής καταστροφής και διαρκούς λιτότητας για το σύνολο του ελληνικού λαού . Στην εποχή όπου η ανεργία χτυπάει νούμερα ρεκόρ και οι πολιτικές αυτοκτονίες είναι εντός της ημερήσιας διάταξης τίθεται το ερώτημα: μπορούν τα πράγματα να πάνε αλλιώς για το λαό και τη νεολαία;
Η  απάντηση έχει δοθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο από τους ανυποχώρητους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Από τις  πανεργατικές απεργίες με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη κινητοποίηση στις 12 Φλεβάρη ενάντια στην ψήφιση της δανειακής σύμβασης μέχρι των ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών, τις πλατείες του αγώνα και της αυτοοργάνωσης αλλά και το φοιτητικό κίνημα του Σεπτέμβρη. Για να πάνε όμως τα πράγματα αλλιώς  οφείλει να τεθεί από το σύνολο της νεολαίας και του εργαζόμενου κόσμου ο στόχος για την ανατροπή της επίθεσης, και τη σύγκρουση με τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής του κεφαλαίου (χρέος, Ε.Ε., Μνημόνια κτλ)  που έχει εξαπολυθεί και η οποία όχι μόνον αναιρεί τις κατακτήσεις νεολαίας και εργαζομένων αλλά στραγγαλίζει και τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες του λαού. Βέβαια έχουμε βαθιά επίγνωση ότι αυτή η πολιτική στοχοθεσία  δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί χωρίς την επιβολή  από την δύναμη των αγώνων μας, και από ένα μαχητικό κίνημα νεολαίας-εργαζομένων . Η σπουδάζουσα νεολαία οφείλει να βρίσκεται στη μάχη αυτή παλεύοντας για αξιοπρεπή εκπαίδευση και εργασία που περνάει από την ανατροπή του εκτρωματικού νόμου 4009  και παράλληλα να ενώνεται με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας σε ένα μαχητικό αγωνιστικό μέτωπο λαού και νεολαίας που θα ανατρέψει τη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και των εκφραστών του και θα επιβάλλει μια ριζικά διαφορετική πορεία στην ελληνική κοινωνία
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε την σπουδάζουσα νεολαία στις 16 Μαΐου να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια της Ε.Α.Α.Κ., να ενισχύσει τα σχήματα της Ε.Α.Α.Κ. Η εκλογική ενίσχυση της Ε.Α.Α.Κ. , και σε αυτό θέλουμε να είμαστε καθαροί, δεν έχει ανταλλακτική αξία στα χέρια μας. Δεν είναι ψήφος που πωλείται, δεν είναι ψήφος υπόσχεσης φιαλών ουίσκι, δεν είναι ψήφος υπόσχεσης σημειώσεων ή ακόμα περισσότερο “βοηθείας για το μάθημα με το καλό κονέ που έχω”. Αντίθετα ψήφος στην ΕΑΑΚ σημαίνει:

1ον  Ένα καθαρό μαύρο στην βάρβαρη πολιτική της εξαθλίωσης που μας έχουν επιβάλει οι πράσινες και γαλάζιες κυβερνήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων και τα πολιτικοί τους εκφραστές μέσα στις σχολές (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ).Ταυτόχρονα αποτελεί ψήφο διεκδίκησης των συλλογικών συμφερόντων της σπουδάζουσας νεολαίας . Ενίσχυση των πάγιων αιτημάτων του φοιτητικού κινήματος για : ενιαία και ισχυρά πτυχία με πλήρη κατοχύρωση στην εργασία και δημόσια και δωρεάν παιδεία .
2ον  Είναι ψήφος όχι τόσο για τις 16 αλλά πολύ περισσότερο για τις 17 Μάη. Γιατί δεν είμαστε αυτοί που την επόμενη μέρα θα κοιτάξουν να εξαργυρώσουν την ψήφο σε καρέκλες, κομπρεμί κλπ. Αντίθετα, ζητούμενο για το φοιτητικό κίνημα είναι την επαύριο κιόλας των εκλογών, το ξέσπασμα κινηματικών διαδικασιών για την ανατροπή τόσο του  νέου νόμου πλαίσιο όσο και της αντιλαϊκής επίθεσης συνολικότερα. Η ως τα τώρα στάση μας και πολύ περισσότερο η ίδια η μάχη του φοιτητικού κινήματος που κατάφερε να μπλοκάρει στην πράξη τον νέο-νόμο έκτρωμα για τα πανεπιστήμια  αποτελεί την καλύτερη απόδειξη αυτής μας της θέσης και πρακτικής, κόντρα σε κάθε προσπάθεια πειθάρχησης και φίμωσης της νεολαίας.
3ον  Γιατί μέσα και από αυτήν τη διαδικασία θέλουμε να εκφραστεί το ρεύμα της άλλης αριστεράς, που έχει πάρει διαζύγιο από τόσο από την αριστερά του “μη χείρον βέλτιστο” και του κοινοβουλευτικού (α)διεξόδου (ΣΥΡΙΖΑ/ΑΡΕΝ) όσο και από την αριστερά της ήττας, και της στείρας διαμαρτυρίας, αρκεί το κόμμα-μοναστήρι να είναι καλά (ΚΝΕ/ΜΑΣ/ΠΚΣ). Το ρεύμα της αριστεράς των μαζικών νικηφόρων συλλογικών αγώνων, της ρήξης και της ανατροπής.
Με αυτή την έννοια και με αυτούς τους στόχους καλούμε τους φοιτητές αφενός να γυρίσουν την πλάτη στους πολιτικούς φορείς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι ανεργία και λιτότητα στην νεολαία, όπως άλλωστε και το σύστημα που υπερασπίζονται. Αφετέρου να εκφράσουν την οργή και αγανάκτηση τους όχι μέσω της ακίνδυνης επιλογής όπως έχει αποδειχθεί αυτού της αποχής/ λευκού/άκυρου άλλα αυτή η οργή να εκφραστεί μέσα από τις δυνάμεις που παλεύουν για την ήττα της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων και των θεσμών που τις συντηρούν. Έτσι και αλλιώς ο κόσμος θα γυρίσει ανάποδα μονάχα από τα κινήματα νεολαίας εργαζόμενων. Με μια άλλη, λοιπόν, αριστερά για μια άλλη ζωή. Με μια αριστερά ανεξάρτητη από την αστική πολιτική και τα κόμματα της, με μια αριστερά μαχόμενη, έξω από τους αδιέξοδους δρόμους της συνδιαχείρησης και του συμβιβασμού. Με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής !Με συλλογικούς ανυποχώρητους αγώνες θα νικήσουμε!

Στις 16 Μαΐου δυναμώνουμε το ρεύμα της ανατροπής στηρίζουμε-ψηφίζουμε:

Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...