Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Γράμμα στο φίλο Αντρέα Λοβέρδο


Αγαπητέ Αντρέα,
σου γράφω αυτό το γράμμα, πρωτίστως γιατί σε πεθύμησα και δευτερευόντως για να κάνει νούμερα το μπλογκ.
Ενημερώθηκα από έναν αριστερό συνάδελφο του μπλογκ ότι είπες τα εξής:
«Το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια πολίτες, με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν».
[...] «το ισχύον σύνταγμα αποτελεί την πρώτη γραμμή Μαζινό υπέρ της γραφειοκρατίας…»
[...]«σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στην Μαρφίν. Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σα να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους. Διότι, στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνο εάν είσαιαριστερός. Εάν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες. Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση».
Άκουσα, δε, ότι αυτές σου οι δηλώσεις ξεσήκωσαν θύελλες αντιδράσεων σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμα και μέσα στο ίδιο σου το κόμμα.
Επειδή ξέρω ότι είσαι καλό παιδί και δε θες να στενοχωρείς τους συντρόφους σου κι επειδή γνωρίζω τις κοινωνικές σου αγωνίες, θα παρουσιάσω σε αυτή την επιστολή μια αντιπρόταση, μια εξαίρετη εναλλακτική ώστε και οι σύντροφοί σου να μείνουν ικανοποιημένοι, αλλά και ο λαός να γουστάρει.
Ξεκινώ λοιπόν:
Αρχικά, από τη στιγμή που στους δημοσίους υπαλλήλους συγκαταλέγονται οι παπάδες, προτείνω να τους αφαιρέσετε από το δημόσιο τομέα. Από αυτή την πράξη θα υπάρξουν δύο οφέλη:
α) Θα ευχαριστήσεις όλους αυτούς που εδώ και χρόνια ζητούν διαχωρισμό Κράτους-Εξουσίας, και
β)Όλο το παπαδαριό θα καταραστεί εσένα και τους υπόλοιπους πολιτικούς και θα σας στείλει στο διάολο.
Αν θεωρήσουμε, τώρα, ότι υπάρχει Θεός, πράγματι η κατάρα τους θα πιάσει τόπο κι εσείς θα πάτε στο διάολο. Έτσι, η κοινωνία θα μείνει δίχως πολιτικούς και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Κι όταν λέω “όλοι”, εννοώ “όλοι”, αφού κατά βάθος κι εσείς οι πολιτικοί θέλετε να πάψετε να απευθύνεστε στα “ζώα” που σας ψηφίζουν. (θυμάσαι που είχαμε την ίδια συζήτηση πριν κάποια χρόνια στο εξοχικό σου στην Πέρα Ραχούλα; Εξαιρετικό το μπρικ. Κλείνει παρένθεση)
Αν θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχει θεός, τότε εύκολα μπορούμε να φτάσουμε στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι δεν είναι υπήκοοι, άρα είναι ανεξάρτητοι, άρα είναι σκεπτόμενοι, άρα κάποια στιγμή θα σας στείλουν αυτοί στο διάολο.
Γι’αυτό, Αντρέα, ξέροντας καλά πως είσαι προοδευτικός άνθρωπος, σου προτείνω το εξής:
Στείλε όλους τους πολιτικούς στο διάολο εσύ πρώτος. Μηδενός εξαιρουμένου, ούτε καν του εαυτού σου.
Έτσι, θα επιτύχουμε αμέσως μια ακρατική κοινωνία, δίχως εξουσίες .
Συνειδητοποιείς τι μπορείς να πετύχεις έτσι Αντρέα; Θα πηδήξεις πατόκορφα κάθε μαρξιστική θεωρία, θα μπεις στο μάτι του Λένιν και θα παρακάμψεις ένα ολόκληρο στάδιο της Επανάστασης, δηλαδή το Σοσιαλιστικό Κράτος! Θα μας πας κατ’ ευθείαν στον Κομμουνισμό Αντρέα! Οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί θα είναι δίπλα σου και οι λούμπεν Κομμουνιστές Αριστεροί (τύπου ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ) θα τραβάνε τα ρεφορμιστικά μπατζάκια τους από τα νεύρα που δεν κατάφεραν ποτέ να κάνουν τον Καπιταλισμό πιο ανθρώπινο. Ο Μπακούνιν θα μειδιά μέσα π’τον τάφο του, ενώ ο Μαρξ θα ερυθριά από ντροπή που δε σκέφτηκε ποτέ μια τόσο απλή λύση!
Και τότε θα ανατείλει μια λαμπρή εποχή για σένα και το Κίνημα:
Αφενός θα την έχεις πει χοντρά σε όλους αυτούς τους Αριστερούς που, κατά δική σου δήλωση, κατέστρεψαν την μεταπολιτευτική Ελλάδα (αλήθεια, ανάμεσα σε αυτούς δε βρίσκονται και πολλοί γειτόνοι σου απ’τα υπουργικά έδρανα; ) και αφετέρου θα μπορείς άφοβα να αποκαλείς “Συντρόφους” τους πάντες!
Ένα τεράστιο ΠΑΣΟΚ γεννιέται Αντρέα!
Μα, τι ΠΑΣΟΚ λέω. Αυτό θα είναι ΠΑ.ΚΟ.Κ (Παγκόσμιο Κομμουνιστικό Κόμμα) κι εσύ θα είσαι ο ηγέτης!
Plus,δε θα έχεις εξουσία, άρα θα έχεις τη φήμη αλλά συνάμα δε θα έχεις και καμία υποχρέωση.
Είναι win-win situation (όπως έχει πει και ο σύντροφος ΓΑΠ), φίλε μου!
Και κερασάκι στην τούρτα; Αυτούς τους 1 εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους μπορείς να τους αφήσεις στη θέση τους, αφού στη νέα Κοινωνία θα υπάρχουν μόνο διοικητικές δομές. Άρα, το λύσαμε κι αυτό το πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να έρθεις στη δυσάρεστη θέση να απολύσεις κανέναν!
Βλέπεις , λοιπόν, πως η πρόταση που σου κάνω καλύπτει όλους τους άξονες και επιλύει πολυάριθμες προβληματικές. Κι επειδή δε θέλω να πάρω εγώ τη δόξα, θέλω εσύ ο ίδιος να βάλεις σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο. Ένας άνδρας με το δικό σου κύρος και το δικό σου πολιτικό εκτόπισμα δε θα έχει δυσκολία στο να το πραγματοποιήσει. Άλλωστε, το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή κίνηση: να στείλεις όλους τους συναδέλφους σου στο διάολο.
Αντρέα, φίλε, σύντροφε, κλείνω τούτο το δακρύβρεχτο γράμμα με μια παράκληση:
Τράβα στο διάολο.
Κι αν χρειαστείς βοήθεια, εμείς εδώ είμαστε…
Με αγάπη και απειροστικό σεβασμό,
ο Φυσικούλης σου.

*Υ.Γ. : Μην ξεχνάς ότι πρώτος εγώ σε αποκάλεσα Love-έρδο. Μη μου χαλάσεις το χατήρι…
*Y.Γ.’ : Βρε ατιμούτσικο, πάλι κλέβεις ; Δεν είναι 1 εκατομμύριο, 768 χιλιάδες είναι. Και άμα αφαιρέσεις εσάς,τους διευθυντάδες των πολιτικών γραφείων και όλο το παπαδαριό, βία να μένουν 600 χιλιάδες. Το έχεις αυτό το ελάττωμα να προσθέτεις πόντους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...